current views are: 2

22 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:22

Κύπρος: Δεν «τα βρήκαν» οι πολιτικοί αρχηγοί για τις κατασχέσεις

Χωρίς οριστική κατάληξη ολοκληρώθηκε τετράωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

Δημοσίευση 14:22’
αρθρο-newpost

Χωρίς οριστική κατάληξη ολοκληρώθηκε τετράωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

Χωρίς οριστική κατάληξη ολοκληρώθηκε τετράωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

Στη σύσκεψη τα κόμματα κατέθεσαν εισηγήσεις επί των νομοσχεδίων τα οποία ετοίμασε η κυβέρνηση και τα οποία προωθεί στη Βουλή παράλληλα με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, με σκοπό την προστασία των δανειοληπτών που έχουν την κύρια κατοικία τους υποθηκευμένη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κάποιες από τις εισηγήσεις θα ενσωματωθούν στα τρία νομοσχέδια που θα κατατεθούν, καθώς αφορούν εύλογες ανησυχίες τις οποίες συμμερίζεται και η κυβέρνηση.

Τα κυβερνητικά νομοσχέδια θα τεθούν εκ νέου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 6.00 το απόγευμα, για να λάβουν την τελική τους μορφή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες, καθώς το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 436 εκατ. ευρώ.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τρόικα, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά ότι δεν διαπραγματεύεται μόνη της.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη οι αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι αναμένουν την τελική μορφή των νομοσχεδίων, λέγοντας ότι η τελική συζήτηση θα γίνει διεξοδικά σε συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής στις 29 Αυγούστου. Καταλόγισαν δε στην κυβέρνηση ότι η σημερινή συζήτηση έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και υπό εκβιαστικά διλήμματα.

 


σχετικα αρθρα