current views are: 2

25 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση10:30

Δένδιας: Καμία πρόταση προς την τρόικα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας για την ύπαρξη πρότασης προς την τρόικα να γίνονται οι πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας για την ύπαρξη πρότασης προς την τρόικα να γίνονται οι πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας για την ύπαρξη πρότασης προς την τρόικα να γίνονται οι πλειστηριασμοί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Δένδιας ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα των Νέων ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας σύμφωνα με πρόταση προς την τρόικα, απάντησε ότι το αγνοεί πλήρως.

«Αγνοώ πλήρως και τη ρύθμιση και την πρόταση και δεν έχουμε υποβάλει και καμία τέτοια πρόταση. Είδα και εγώ το δημοσίευμα, όπως το ξέρετε κι εσείς, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάτι που αφορά το Υπουργείο των Οικονομικών και έχει να κάνει με θέματα πλειστηριασμών υπέρ του ελληνικού δημοσίου, στα οποία το Υπουργείο Οικονομικών έχει αρμοδιότητα. Το θέμα το αγνοώ πλήρως» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αλλαγές στο ύψος της πρώτης τιμής ενός πλειστηριασμού αποτελούν μνημονιακή δέσμευση για το υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνονται στην ατζέντα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. Η τρόικα εκτιμά ότι με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων κηρύσσονται άγονοι. Έτσι, αντί να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών, οι κατώτερες δηλαδή τιμές που μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι ρυθμίσεις που ετοιμάζονται για τα «κόκκινα δάνεια». 

Όπως είπε, «με ενδιαφέρει και μάλιστα, πάρα πολύ, να ακούσω και τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό τον διάλογο. Δεν προσπαθούμε ούτε να χαϊδέψουμε αυτιά, ούτε να λαϊκίσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση μέσα στα πλαίσια της οικονομίας. Κάθε ιδέα, κάθε άποψη, είναι δεκτή». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «καθώς δεν υπάρχει έννοια να ανακοινώνεις προς την αγορά πράγματα τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστούν με τον τρόπο που τα ανακοινώνεις, δεν πρόκειται να κάνω καμία ανακοίνωση πριν από τη συνάντηση με την τρόικα. Ήδη, έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με το τραπεζικό σύστημα, έχουμε πάρει τις παρατηρήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος. Γίνονται οι συζητήσεις που θα επιτρέψουν την ομογενοποίηση των απόψεων επί τη βάσει των παρατηρήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ένα θεσμικό, ένα βαρύνοντα λόγο, διότι εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι απόψεις των δανειστών, να δούμε τι λένε, να δούμε πώς το κρίνουν και από εκεί και πέρα συνολικά θα τοποθετηθούμε…».


σχετικα αρθρα