current views are: 2

26 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση07:38

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δημοσίευση 07:38’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Όλα υπό έλεγχο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την τροπολογία που θα κατατεθεί. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Αύριο το απόγευμα, θα γίνει νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για τις συνομιλίες με την τρόικα, όπου θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η απόφαση για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι συνεπής με τα όσα εχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα σε σχέση με τους στόχους, ενώ οπως είπε θα πάει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή και πιθανόν οι δόσεις θα είναι 6.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως έχει γράψει ήδη το newpost.gr στη σημερινή συνάντηση οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να βάλουν στο τραπέζι τα φορολογικά ζητήματα και κυρίως το θέμα του ΕΝΦΙΑ με τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν έπειτα από τις κοινωνικές αντιδράσεις και το σάλο που προκλήθηκε. Η συζήτηση θα γίνει στη βάση και των όσων συζητήθηκαν στα ραντεβού της Παρασκευής που είχαν τα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη

 


σχετικα αρθρα