current views are: 2

27 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση11:16

Λοβέρδος: Δεν θα κάνω καμία απόλυση στα πανεπιστήμια

Καμία ανάγκη απόλυσης δεν προκύπτει, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 11:16’
αρθρο-newpost

Καμία ανάγκη απόλυσης δεν προκύπτει, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Καμία ανάγκη απόλυσης δεν προκύπτει, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας, κατά την παρουσίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής της έκθεσης του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τόνισε «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει».

«Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται», πρόσθεσε.

Με βάση νόμο του 2011 οι διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών»

Για τις διαγραφές των «αιώνιων φοιτητών», ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι ο μεγάλος κορμός που θα διαγραφεί είναι αυτοί που έχουν καθυστερήσει γιατί μπήκαν το 2003, το 2001, ή πριν από το 1999.

«Διαγράφονται αυτοδικαίως βάσει του νόμου του 2011, δεν το κάνω εγώ. Η πρώτη προειδοποίηση από την κ. Γιαννάκου ήταν το 2007, δεν μεσολαβεί πράξη κάποια δική μου (…) Σταδιακά η ευθύνη θα περάσει στα ΑΕΙ», εξήγησε.


σχετικα αρθρα