Ομελέτα με κιμά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά.
Εύκολο και νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 1 κουταλιά καυτερή σάλτσα
- 1 κουταλιά σόγια σως
- 2 κουταλιές κρασί άσπρο ξηρό
- 6 αυγά
- 2 κουταλιές νερό
- 115 γραμμάρια baby-corn σε φέτες
- 500 γραμμάρια κιμάς
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 50 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τον κιμά μέχρι να ροδίσει καλά. Ανακατεύετε μέσα τα κρεμμυδάκια, τα καλαμπόκια, τα μανιτάρια και τις σάλτσες μαζί με το κρασί. Ζεσταίνετε καλά ανακατεύοντας. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και κρατήστε το μείγμα ζεστό.
Χτυπήστε τα αυγά με το νερό σε μεσαίο μπολ. Ρίχνετε το 1/4 από το μείγμα σε ζεσταμένο και λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά ανακινώντας το τηγάνι γύρω – γύρω, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ομελέτα από κάτω και να έχει σχεδόν πήξει. Γυρίστε την ομελέτα και τηγανίστε την άλλη πλευρά.
Βάζετε τη σε πιάτο και σκεπάστε με αλλά πιάτο για να διατηρηθεί ζεστή. Φτιάξτε άλλες τρεις ομελέτες με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίχνετε 1/4 από το μείγμα κιμά στην άκρη μιας ομελέτας και τυλίξτε τη σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες ομελέτες.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr