current views are: 22

21 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση04:55

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια

Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Δημοσίευση 04:55’

Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Υλικά 

για τα κεφτεδάκια 

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο μαιντανό
  • φρέσκο δυόσμο

για το γιουβέτσι 

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2,5 κούπες νερό
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

  

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ και το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τον κύβο.Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μία βράση.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ και τοποθετείτε από πάνω τα κεφτεδάκια.Ψήνετε στους 180 C για περίπου 45′ μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι και να ψηθούν τα κεφτεδάκια.


σχετικα αρθρα