current views are: 3

1 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:19

Βενιζέλος: Δεν είχαμε προετοιμαστεί για δύσκολες και αντιδημοφιλείς επιλογές

«Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης του ΙΣΤΑΜΕ για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο.

Δημοσίευση 20:19’
αρθρο-newpost

«Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης του ΙΣΤΑΜΕ για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο.

«Θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης του ΙΣΤΑΜΕ για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο χαιρετισμό του έκανε ιδαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος είναι την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων είπε ότι «πήραμε, ευθύς αμέσως μόλις μάθαμε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου να οργανώσει στο Ζάππειο αυτή την έκθεση, την απόφαση να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε οργανώνοντας στον ίδιο χώρο τον επίσημο εορτασμό της επετείου».

Στη συνέχεια εκτίμησε ως «ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς» την παρουσία όλων στα εγκαίνια της έκθεσης» την οποία χαρακτήρισε «το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης».

Όπως προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος, «ο εορτασμός της επετείου συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς. Από τις εξελίξεις των επομένων μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνεται η συλλογική εθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν και ν’ αποδώσουν όλα τους τ’ αποτελέσματα, τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να πετύχουμε την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας από την κρίση, την επάνοδο στην κανονικότητα, μιας ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκει ξανά την ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική της θέση μέσα στην Ευρώπη».

Χαρακτήρισε «ιστορική» την «ευθύνη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών και των κυβερνήσεων στις οποίες αυτοί μετέχουν για την προβολή και την επιβολή τελικά ενός ολοκληρωμένου, εναλλακτικού σχεδίου».

«Είναι ζήτημα πολιτικής ευθύνης και προσωπικής εντιμότητας και αξιοπρέπειας, ιδίως για όσους έπαιξαν ρόλο καθοριστικό και πολύ περισσότερο ηγετικό σε κρίσιμες φάσεις, απώτερες ή εγγύτερες της διαδρομής του τόπου και της παράταξης. Όλοι κρινόμαστε και  συλλογικά αλλά και ατομικά» σημείωσε και προσέθεσε:

«Αποφασίσαμε την άνοιξη του 2010, εκ των πραγμάτων, ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο της εθνικής και ιστορικής και κοινωνικής ευθύνης και όχι της μικροκομματικής δημαγωγίας ή αυτοπροστασίας. Αναλάβαμε ευθύνες δυσανάλογα μεγάλες και έτσι διευκολύναμε τη φυγή άλλων και την απόκρυψη του μεγάλου μεριδίου της δικής τους ευθύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η ιστορία των τελευταίων 5 ετών δεν είναι η ιστορία της κρίσης αλλά της εναγώνιας προσπάθειας ανάσχεσης των συνεπειών της κρίσης. Η ιστορία αυτών των 5 πυκνών και πικρών χρόνων δεν έχει ακόμη γραφεί και πρέπει να γραφεί δίκαια και τεκμηριωμένα».

«Ποτέ δεν είχαμε προετοιμάσει τους εαυτούς μας και την κοινωνία, τα στελέχη και την παράταξη για επιλογές δύσκολες και αντιδημοφιλείς» συνέχισε και προσέθεσε:

«Αποδείχθηκε και πάλι ο ιστορικός κανόνας ότι υπάρχουν κρίσιμες στιγμές που έχουν επίδραση πολύ μεγαλύτερη από ολόκληρες κυβερνητικές τετραετίες».


σχετικα αρθρα