current views are: 41

2 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:24

Αντώνης Βαρδής: Πάλευε με τον καρκίνο 23 ολόκληρα χρόνια!

Από την ηλικία των 43 χρόνων πάλευε με τον καρκίνο. Με δύναμη, αντοχές, υπομονή και πείσμα. Τελικά εκείνος νίκησε τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Δημοσίευση 11:24’
αρθρο-newpost

Από την ηλικία των 43 χρόνων πάλευε με τον καρκίνο. Με δύναμη, αντοχές, υπομονή και πείσμα. Τελικά εκείνος νίκησε τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Από την ηλικία των 43 χρόνων πάλευε με τον καρκίνο. Με δύναμη, αντοχές, υπομονή και πείσμα. Τελικά εκείνος νίκησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Μια μεγάλη φωνή χάθηκε. Μαζί της και ένα μέρος από το όνειρο που τη συνόδευε: Να γίνονται τραγούδια που θα μελώνουν καρδιές…

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον Αντώνη Βαρδή, με αφορμή τον θάνατό του. 23 ολόκληρα χρόνια πάλευε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης με τον θάνατο που είχε κρυφτεί πίσω από την κακόηχη λέξη “καρκίνος“.

«Όταν ξαφνικά έμαθα ότι πρέπει να χειρουργηθώ γιατί είχα καρκίνο, είπα “ό,τι προκύψει”. Μια νύχτα μόνο πριν πάω στο νοσοκομείο συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ σοβαρή η ασθένειά μου. Δεν σου κρύβω ότι έκλαψα, ήρθε σε φλας μπακ μπροστά μου όλη μου η ζωή. Είπα πως “ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει”. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήταν οι γιατροί και ο Θεός… Κάποια στιγμή τώρα όταν πονάει λίγο η κοιλιά μου, το έντερό μου ή το στομάχι μου, το μυαλό μου πάει στο κακό. Λέω “Ωπ, τι γίνεται;” Με πιάνει άγχος. Αλλά και να μου ξανασυμβεί θα το αντιμετωπίσω με την ίδια δύναμη», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του, το 2009.

Η περιπέτειά του στάθηκε αφορμή για να έρθει πιο κοντά στον Θεό: «υπάρχει ανώτερη δύναμη, υπάρχει ο Θεός τον οποίο μπορεί να μη τον έχουμε δει ποτέ, όμως σ΄ Αυτόν πιστεύουμε, γιατί άμα δεν πιστεύουμε θα ρημάξουμε. Πιστεύω στην ανώτερη δύναμη, πιστεύω στον Θεό, έχω ένα εκκλησάκι στο σπίτι που το είχα κάνει τάμα, όταν ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο. Με πήρε μία κοπέλα και με πήγε μαζί με την τότε γυναίκα μου τη Χριστίνα, στον Άγιο Εφραίμ. Και πήγα εκεί και προσευχήθηκα… Έκανα την εγχείρηση και όλα, δόξα τω Θεώ, πήγαν καλά».

Μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή…


σχετικα αρθρα