Οι παροιμίες τελικά είναι σοφές και σωτήριες. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας σε συνέδριο στη Βαρκελώνη, αναφέρει ότι όσοι συμπεριλαμβάνουν φρούτα στην καθημερινή τους διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 40% σε σύγκριση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου φρούτα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, γιατρός Huaidong Du, παρακολούθησε την υγεία 500.000 Κινέζων για πάνω από επτά χρόνια. Ο επιστήμονας βρήκε ότι το μέγιστο όφελος στην υγεία τους προήλθε από την καθημερινή κατανάλωση περίπου 150 γραμμαρίων φρούτων – δηλαδή όσο ζυγίσει ένα μήλο και μισή μπανάνα.
«Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, είναι οι κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα δεδομένα μας δείχνουν σαφώς ότι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο», σημειώνει ο Du.
ολες οι ειδησεις
- Ποιοι παίρνουν 817 ευρώ για 15 μήνες – Η αίτηση
- Τράπεζες: Κλείνουν για τέσσερις ημέρες – Ανατροπές σε μισθούς – Τι ισχύει με τις συναλλαγές
- Επιδόματα: Μέρα πληρωμών η σημερινή – Ποιοι πάνε ταμείο
- Ο καιρός της Παρασκευής: Καλύτερες συνθήκες χωρίς συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr