current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:08

Ν. Κακλαμάνης: «Αναπάντητα ερωτήματα για την απορρύθμιση των εργασιακών στον Τουρισμό»

Αιχμές κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με των θέμα των εργασιακών στον τουριστικό τομέα.
 

Δημοσίευση 11:08’
αρθρο-newpost

Αιχμές κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με των θέμα των εργασιακών στον τουριστικό τομέα.
 

Αιχμές κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και της  υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με των θέμα των εργασιακών στον τουριστικό τομέα.

«Στις 23 Ιουλίου κατέθεσα ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με την “απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Τουρισμό”, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχε πλήθος καταγγελιών για «μαύρη εργασία» σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας. Την 1η Σεπτεμβρίου (μόνο) ο κ. Γ. Βρούτσης, με έγγραφο του, το οποίο μοιάζει περισσότερο με «συρραφή» δελτίων Τύπου του υπουργείου του παρά με κοινοβουλευτική ενημέρωση, φαίνεται να έχει «ξεχάσει» να απαντήσει στα τέσσερα από τα πέντε ερωτήματα που του είχα θέσει!» σημειώνει ο βουλευτής, προσθέτοντας:

«Για παράδειγμα, πόσοι από τους 124 χιλιάδες εργαζομένους στις ξενοδοχειακές μονάδες (η μόνη απάντησή του) είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, πόσοι εκ των αλλοδαπών είναι νόμιμοι, πόσοι διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, καθώς και τι οικονομικά αποτελέσματα έχουν προκύψει από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί και (κυρίως) πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί. 

Απλά πράγματα, δηλαδή, για να ενημερωθούμε τι πραγματικά συμβαίνει με την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας», που θα έχει και ως συνέπεια τη μείωση της μάστιγας της ανεργίας». 

Ο κ. Κακλαμάνης προσθέτει ότι «την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας, ως το 2020, η ανεργία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο 22-23%…».

«Το θέμα όμως δεν πρόκειται να μείνει στη… μη απάντηση του κ. Γ. Βρούτση» σημειώνει, καταλήγοντας: «Με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής θα επανέλθω, με επίκαιρη ερώτηση, για να μάθω, όχι μόνο εγώ αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός, αν τελικά οι «εργασιακές μεταρρυθμίσεις», που επιχειρούνται εδώ και τέσσερα χρόνια, οδηγούν προς την ανάπτυξη ή σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα».


σχετικα αρθρα