current views are: 3

9 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:28

Νάτο, νάτο το κόμμα… Μα που είναι το κόμμα;

Οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ. Τι έρχονται δηλαδή; Έχουμε ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο. 

Δημοσίευση 04:28’
αρθρο-newpost

Οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ. Τι έρχονται δηλαδή; Έχουμε ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο. 

Οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ. Τι έρχονται δηλαδή; Έχουμε ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα κόμματα είναι έτοιμα για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση. Θα τολμούσα να πω- και χωρίς παρεξήγηση- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση μάχης δυο χρόνια τώρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποια κατάσταση βρίσκεται και σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ καλύτερα να μην το συζητήσουμε γιατί θα πληγωθούν αθώες ψυχές. 

Για να δούμε όμως τα πράγματα με πιο συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να συνάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. 

Στέλεχος της Κυβέρνησης μου έλεγε ότι όταν ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την παράταξη της δεξιάς το μόνο που έλειπε για να είναι ένας αξιοπρεπής οίκος ανοχής ήταν ένα κόκκινο φανάρι στην εξώπορτα. Ο χρόνος πέρασε και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα επιτεύγματα των Γραμματέων του κόμματος που διαδέχθηκαν τον γίγαντα της οργάνωσης και ιδεολογικής ανάλυσης Λευτέρη Ζαγορίτη. Πάντως δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τόσο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος όσο και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ασχολήθηκαν αρκούντως με την συστηματική αναδιοργάνωση του κόμματος. Φυσικά έτσι και ρωτήσεις τους ίδιους θα σου μιλάνε κάνα δίωρο για τις τομές που πέτυχαν καθώς και την πλήρη αναδιοργάνωση του σάπιου κομματικού μηχανισμού.  Εν πολλοίς θα καθίσουν στον καθρέπτη και θα θαυμάζουν τον εαυτό τους όπως κάνουν κάτι μαλάκες αυτοδημιούργητοι που θαυμάζουν τον δημιουργό τους!

Η Νέα Δημοκρατία ως κομματικός μηχανισμός είναι στα κακά της χάλια. Από την άποψη αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποσυσπείρωσης του φιλελευθέρου πολιτικού χώρου. Και πάλι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να βρει την λύση και να πράξει αναλόγως! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ είναι έτοιμος να καταλάβει τα θερινά ανάκτορα και όλες οι ομάδες είναι έτοιμες από κάθε άποψη για την «κατάληψη της εξουσίας». Και φυσικά με εκλογές. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι έχει καμία αξία να το συζητήσουμε. Το κατάστημα έβαλε λουκέτο και ο brilliant ηγέτης του συνεχίζει να φλυαρεί ακατάσχετα ενώ ταυτόχρονα  κάνει  πρόβα για την επίσημη κηδεία του πάλαι ποτέ ισχυρού σοσιαλιστικού κόμματος. 

Με την μικρή διαφορά ότι η κοινωνία μάλλον είναι αδιάφορη για όλα αυτά. Οι πολίτες περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιζητούν λύσεις. Πρόγραμμα κοστολογημένο αλλά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. 

Και κάτι τελευταίο. Εάν οι πολίτες ψηφίσουν όπως στις Ευρωεκλογές τότε θα σημαίνει οτι στέλνουν ένα- και μάλλον θα είναι το τελευταίο-  ισχυρό μήνυμα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Αυτό το μήνυμα θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία: «Ο Μεγάλος Συνασπισμός»! 

Το ζήτημα όμως είναι εάν ένα τέτοιο μήνυμα θα το αντιληφθούν τα κόμματα και φυσικά εάν θα το αντέξουν… Οψόμεθα.