current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:55

Απίθανα «μπιφτέκια» λαχανικών

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Τα άλλα λαχανικά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Τα άλλα λαχανικά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Υλικά

  • 4  μέτρια καρότα
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 250 γραμ. μανιτάρια 
  • 1 μεγάλο πράσο το άσπρο μέρος
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 2 μικρές ντομάτες αποφλειωμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλυτζ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια νεροπότηρα αλεύρι
  • 1/2 νεροπότηρο  ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. βούτυρο 
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν 
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Τα άλλα λαχανικά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Σε μία λεκάνη αναμειγνύουμε όλα  τα λαχανικά  και προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, τη σόδα το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Σε στρωμένη με χ. φούρνου λαμαρίνα λαδώνουμε ελαφρά. Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια και σε κάθε ένα βάζουμε  πάνω ένα μικρό κομματι βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200c για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Αν τα θες τηγανιτά, αλεύρωσετα και τηγάνισε σε σπορέλαιο. Επίσης μπορείς να τα κάνεις και χάμπουρκερ.


σχετικα αρθρα