current views are: 1

16 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:55

Ζουμερά μπιφτέκια με σάλτσα barbecue

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την Worcestershire sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την Worcestershire sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. ψωμί (ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ποτηράκι υγρή σόδα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 5 πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
  • 5 φέτες γραβιέρα

Για την σάλτσα:

  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι Worcestershire sauce
  • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 5 σταγόνες κόκκινο tabasko
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την Worcestershire sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

Πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπιφτέκια, πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο στρώνουμε πάνω από τα μπιφτέκια την γραβιέρα και σερβίρουμε.


σχετικα αρθρα