current views are: 1

14 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:05

Ζαμπονοτυρόπιτα

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κ. σούπας αλεύρι φαριναπ
  • 2 κούπες γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.Κόβουμε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε να γίνουν 8.Στρώνουμε στον πάτο τα 4 φύλλα λαδωμένα ένα ένα.Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.Καλύπτουμε με τα άλλα 4,επισης λαδωμένα εκτός από το τελευταίο.Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά  σε κάθετες λωρίδες.

Περιχύνουμε την πίτα μ’ ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200 β. και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 β. ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρεται ζεστή.


σχετικα αρθρα