Ζαμπονοτυρόπιτα
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. φέτα
- 2 κ. σούπας αλεύρι φαριναπ
- 2 κούπες γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ’ αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.Κόβουμε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε να γίνουν 8.Στρώνουμε στον πάτο τα 4 φύλλα λαδωμένα ένα ένα.Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.Καλύπτουμε με τα άλλα 4,επισης λαδωμένα εκτός από το τελευταίο.Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά σε κάθετες λωρίδες.
Περιχύνουμε την πίτα μ’ ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200 β. και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 β. ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρεται ζεστή.
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr