current views are: 3

10 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:48

Star Alert: Τηλεόραση 2014 ή να ζήσει η νυφούλα και ο γαμπρός!

Στο παγκόσμιο θέατρο, η ιστορία γράφτηκε συχνά από μεγάλες οικογένειες.

Δημοσίευση 16:48’
αρθρο-newpost

Στο παγκόσμιο θέατρο, η ιστορία γράφτηκε συχνά από μεγάλες οικογένειες.

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Στο παγκόσμιο θέατρο, η ιστορία γράφτηκε συχνά από μεγάλες οικογένειες. Δηλαδή ήταν, ανάμεσα σ’ άλλους οι Μπάριμορς στην Αμερική, οι Ρεντγκρέιβ στην Αγγλία και στα πλαίσια των εποχών στη χώρα μας, οι Στρατηγού, οι Καλουτάδες καλ! Μετά, με το σινεμά, έγινε το θέατρο υπόθεση ζευγαριών. Και ήταν λογικό. Άνθρωποι με σωματικές και ψυχικές σχέσεις, πάνω στη σκηνή, που δούλευαν πολύ μαζί, που άγγιζαν την τέχνη, όπως οι ηθοποιοί, κάποτε ερωτευόντουσαν, γίνονταν ζευγάρι και στη σκηνή, φτιάχναν και έναν θίασο, αγόραζαν ένα θέατρο, συνεργάζονταν στη δική τους επιχείρηση. Έτσι έγραψαν ιστορία οι Μυράτ – Ζουμπουλάκη, Αλίκη – Δημήτρης, Καρέζη – Καζάκος, Ρηγόπουλος – Αναλυτή, Φωτίου – Ληναίος, Αλεξανδράκης – Γαληνέα κλπ.

Στα πλαίσια αυτά η τηλεόραση της χώρας αντιμετωπίζει εαυτόν ως «μαγαζάκι» των εκάστοτε σταρ και ανθυπό – σταρ της! Έγινε η πρώτη απόπειρα με τους Σκορδά και σύζυγο, όπου κάθε πρωί μαθαίνουμε πως κοιμήθηκαν, πως προσφάϊσαν τα φτωχικά λαδερά τους και τα σούσι τους, αν είναι σε ενδιαφέρουσα, ποιον γυναικολόγο έχουν, που θα πάνε διακοπές, ποιον συνάντησαν στις εξόδους τους στης Μπαρμπαρίγου που δοκίμασαν κόκκορα κρασάτο, λεπτομέρειες από την ανέμελη όλο διακοπές, ταξίδια και εκδρομές ζωή τους. Αυτό, φαίνεται, άρεσε στο κοινό, που ας το χαρακτηρίσω επιεικώς μεγάλες μαζόχες και βρήκε μιμητές. Έτσι είχαμε τους Κωστόπουλο – Μπαλτσινού last year!

Οι Καραβάτου και Κατσούλης, εδώ και καιρό αφήναν να φάνει η διάθεσή τους για να κάνουν το αλά Σκορδά – σύζυγος κόλπο! Τάχα τους το ζήτησαν, τάχα το συζήτησαν. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και βρεθήκαν επιτέλους -γι’ αυτούς- στο ίδιο πλατό σε μια νεανική εκπομπή μεσήλικων, όπου από το τρέιλερ αρχίζει η χασμουριτίλα. Η σύζυγος αλλάζει ρούχα από ρόλους σπουδαίους και περούκες. Από τους ρόλους δε λέει μόλις μια φράση! «Να ζει κανείς ή να μη ζει;», «στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα», «Ω! Ρωμαίο, Ρωμαίο αρνήσου τ’ όνομά σου», «Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα»… που δεν θέλει να ‘σαι και απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Χάρβαρντ για να τα ξέρεις. Δηλαδή κρίμα τόσο μέικ απ και κούραση για τα μαλλιά και το βάψιμο. Ο Κατσούλης παρακολουθεί τις ερμηνείες και δεν του αρέσουν! Μετά σηκώνεται όρθιος και της λέει «άστο χαρά μου! Ας κάνουμε εκπομπή»!… Φυσικά δεν θα σχολιάσουμε πως «δεν τα αφήνετε χαρές μου να μη κάνετε τίποτα καλύτερα», γιατί θα ακουστεί άκομψο, αλλά θα τονίσουμε πως δυστυχώς έχασε το ελληνικό, για να μη πω το παγκόσμιο, θέατρο αλλά κέρδισε το «Ε»!

Και το Mega, για να μη υπολείπεται σου λέει και αυτό αφού ήταν πρωτοπόρο, ας αφήσω δίπλα στον λαοφιλή Σεφερλή τη σύζυγό του, Έλενα Τζαβαλιά, ώστε να μπαίνουν δυο μισθουλάκια σπίτι και να τους έχω ευχαριστημένους! Εν τω μεταξύ η πρωτοπορία ειδικά των πρωινών αφορά στα πρόσωπα και στο ποιον καλεσμένο θα ‘χουν πρώτοι. Κατά τα άλλα, τα προγράμματα παραμένουν τα ίδια από την πρώτη πρώτη εκπομπή της Κορομηλά στην ιστορία των πρωινών, έχοντας βγάλει μόνο τις γυμνάστριες γιατί παράγιναν σταρ. Ζώδια, μαγειρική, περιοδικά και κουτσομπολιό χωρίς ρεπορτάζ, μια συνεντευξούλα ανταλλαγής φιλοφρονήσεων, μόδα! Άντε στις καινοτομίες που πρωτοπόρησαν προστέθηκε ο καιρός, που τι να τον κάνεις; Την ώρα που τον λένε, βγαίνεις και στο μπαλκόνι και τον βλέπεις μόνος σου και δεν έχεις υποχρέωση και στην ΕΜΥ!

Όλα αυτά τώρα λοιπόν τα μοιράζονται ζευγάρια και η τηλεόραση έγινε και επισήμως υπόθεση ανδρογύνων σαν το παλιό θέατρο. Άντε και οικογενειακή, σιγά σιγά, να καταφέρουν τα στελέχη να γυρίσουν πίσω στον χρόνο κι άλλο. Με το καλό, σε κάποια αναλαμπή πρωτοπορίας να βγάλουν στα πάνελ τους κουμπάρους, τις συνυφάδες και τους κουνιάδους των ζευγαριών! Αν μη τι άλλο να γιορτάζουν όλοι μαζί τα γενέθλια των παιδιών στο πλατό και να μη λερώνουν το σαλόνι τους με συγγενείς…


σχετικα αρθρα