current views are: 2

11 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:17

Νέο κανόνι ρωσικού τουριστικού πρακτορείου – Τουλάχιστον 3.600 πελάτες στην Ελλάδα

Ακόμη ένα ρωσικό τουριστικό πρακτορείο βάρεσε κανόνι χτες το βράδυ με τις συνέπειες εκ νέου να φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα.

Δημοσίευση 04:17’
αρθρο-newpost

Ακόμη ένα ρωσικό τουριστικό πρακτορείο βάρεσε κανόνι χτες το βράδυ με τις συνέπειες εκ νέου να φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα.

Ακόμη ένα ρωσικό τουριστικό πρακτορείο βάρεσε «κανόνι» χτες το βράδυ με τις συνέπειες εκ νέου να φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα.

Το South Cross, περί ου λόγος, στην ανακοίνωσή που εξέδωσε επικαλείται τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών tour operator που οδήγησε τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Περισσότεροι από 10.000 ρώσοι τουρίστες ήταν πελάτες σε διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό, εκ των οποίων οι 3.600 βρίσκονται στην Ελλάδα. Ακόμη 20.000 είχαν αγοράσει τουριστικά πακέτα για το επόμενο διάστημα.

Το πρακτορείο είχε συμβόλαιο με μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ρωσίας τη Reso Garantia με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. Ευρώ).

Η ανακοίνωση του South Cross σηματοδοτεί πρακτικά τη διακοπή των πτήσεων του tour Operator με τις αεροπορικές εταιρείες UT air και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα στη λίστα με τα πτωχευμένα πρακτορεία προστέθηκε το Solvex Τοur στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται 3.000 με 4.000 τουρίστες οι οποίοι είχαν κλείσει τα πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο έτος έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον δεκατρία ταξιδιωτικά γραφεία, εκ των οποίων τα δώδεκα από τις 16 Ιουλίου έως σήμερα. Τα γραφεία που πτώχευσαν είναι τα Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour.


σχετικα αρθρα