current views are: 2

11 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:50

«Ο Πιστόριους επέδειξε αμέλεια, όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του»

Υπερβολικά γρήγορα ενήργησε ο Όσκαρ Πιστόριους και έκανε υπερβολική χρήση βίας, όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του τον Φεβρουάριο του 2014, δήλωσε η δικαστής.

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

Υπερβολικά γρήγορα ενήργησε ο Όσκαρ Πιστόριους και έκανε υπερβολική χρήση βίας, όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του τον Φεβρουάριο του 2014, δήλωσε η δικαστής.

Υπερβολικά γρήγορα ενήργησε ο Όσκαρ Πιστόριους και έκανε υπερβολική χρήση βίας, αμελώντας να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια, όταν πυροβόλησε τη σύντροφό του τον Φεβρουάριο του 2014, δήλωσε η δικαστής.

«Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», δήλωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα.

Νωρίτερα, η δικαστής είχε απαλλάξει τον χρυσό παραολυμπιονίκη από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, γεγονός που έγειρε επικρίσεις κατά της ίδιας.

«Έχω σοκαριστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», δήλωσε ο δικηγόρος αυτός του Γιοχάνεσμπουργκ.

«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος (…) το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο», συνέχισε ο Χουντ.

Ο Τζέιμς Γκραντ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Βιτς του Γιοχάνεσμπουργκ υπογραμμίζει από την πλευρά του πως η εισαγγελία μπορεί να ασκήσει έφεση αν εκτιμά πως η δικαστής έσφαλε.

«Πώς μπορείτε να πυροβολείτε εσκεμμένα τέσσερις φορές στην πόρτα μιας τουαλέτας και να μην φανταστείτε την πιθανότητα ότι μπορεί να σκοτώσετε κάποιον στο εσωτερικό;», έγραψε στο Twitter.

«Εγώ και μερικοί άλλοι είμαστε άναυδοι από την απόφαση αυτή», δήλωσε ο δικηγόρος Ντέιβιντ Ντάντιτς, ενώ εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία η δικαστής παρουσίασε την ετυμηγορία της, ενώ οι ειδικοί περίμεναν πως η ανάγνωση θα διαρκούσε δύο, ακόμη και τρεις ημέρες.

Η δικαστής ανέβαλε τη συνέχιση της ανάγνωσης της ετυμηγορίας για αύριο στις 09:30 (ώρα Ελλάδας).


σχετικα αρθρα