current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:04

«Κόλχαας» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για 6 μόνο παραστάσεις και κάθε Κυριακή στις 20:30 ο μονόλογος του Χάινριχ Φον Κλάιστ «ΚΟΛΧΑΑΣ».

Δημοσίευση 19:04’
αρθρο-newpost

Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για 6 μόνο παραστάσεις και κάθε Κυριακή στις 20:30 ο μονόλογος του Χάινριχ Φον Κλάιστ «ΚΟΛΧΑΑΣ».

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κάθε Κυριακή στις 20:30 για έξι μόνο παραστάσεις

Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για 6 μόνο παραστάσεις και κάθε Κυριακή στις 20:30 ο μονόλογος του Χάινριχ Φον Κλάιστ «ΚΟΛΧΑΑΣ», σε σκηνοθεσία και απόδοση Νίκου Αλεξίου. Μια παράσταση που ξεκίνησε το 2011 και γνωρίζει τεράστια επιτυχία!

Ο μονόλογος, βασισμένος στο αφήγημα «Μιχαήλ Κόλχαας» του Heinrich von Kleist, αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη στη Γερμανία του 1500. Ο Κόλχαας, έμπορος αλόγων, πέφτει θύμα μιας αδικίας εκ μέρους ενός κοινωνικά ισχυρού άρχοντα. Η αποτυχία των προσπαθειών του να δικαιωθεί μέσω του Νόμου της Πολιτείας πυροδοτεί μέσα του ένα μηχανισμό βίας όλο και πιο αιματηρής και ανεξέλεγκτης, αλλά πάντα στο όνομα της διεκδίκησης ενός ιδεώδους φυσικού δικαίου.

Το τέλος του, ο θάνατος στην αγχόνη, τον μετατρέπει από ηττημένο σε έναν ήρωα που συνειδητοποίησε ότι τη δικαιοσύνη δεν τη φέρνει το κόκκινο της φωτιάς και του αίματος, αλλά η εσωτερική γαλήνη που κατακτιέται με την υπεράσπιση ενός πιστεύω, για το οποίο κανείς είναι έτοιμος να θυσιαστεί με τιμή, αξιοπρέπεια και ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης.

Συντελεστές:

Μετάφραση, σκηνοθεσία, απόδοση: Νίκος Αλεξίου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Επιμέλεια παραγωγής: Νίκος Καμτσής

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Στούπης

Κάθε Τρίτη στις 8:30

Είσοδος: 15€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 10€

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Πληροφορίες – κρατήσεις: Πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» 210 8613739


σχετικα αρθρα