current views are: 4

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:30

Νεκροί πυροσβέστης και μία γυναίκα από πυρκαγιά σε κατάστημα (φωτό)

Δύο νεκροί, ένας πυροσβέστης και μία μητέρα δύο παιδιών είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Παλαιό Φάληρο. 

Δημοσίευση 19:30’
αρθρο-newpost

Δύο νεκροί, ένας πυροσβέστης και μία μητέρα δύο παιδιών είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Παλαιό Φάληρο. 

Δύο νεκροί, ένας πυροσβέστης και μία μητέρα δύο παιδιών είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Παλαιό Φάληρο

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και σημειώθηκαν εκρήξεις από ασετιλίνη που υπήρχε στο κατάστημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δύο γυναίκες στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα στον πρώτο όροφο απεγκλωβίστηκε έγκαιρα, αλλά ένας πυροσβέστης που ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να σώσει τη δεύτερη γυναίκα εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω. 

Δύο ώρες αργότερα που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις και στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Η άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία ενώ στο 251 ΓΝΑ, επίσης με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε και δεύτερος πυροσβέστης. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κατάστημα υδραυλικών στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο και γρήγορα επεκτάθηκε στους δύο πάνω ορόφους της πολυκατοικίας. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.


σχετικα αρθρα