current views are: 3

14 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:27

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον βρετανό Ντέιβιντ Χέινς(Βίντεο)

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα ο τρίτος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές, του βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς. 

Δημοσίευση 06:27’
αρθρο-newpost

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα ο τρίτος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές, του βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς. 

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα ο τρίτος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές, του βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση  τη στιγμή που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φόνο του 44χρονου

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 27 δευτερολέπτων, με τίτλο “Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής”, η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει τη Βρετανία για την προσχώρησή της στο συνασπισμό των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

“Προσχωρήσατε εθελοντικά σε ένα συνασπισμό με τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, όπως ο προκάτοχός σας Τόνι Μπλερ έκανε πριν από εσάς, ακολουθώντας μια τάση μεταξύ των βρετανών πρωθυπουργών που δεν μπορούν να βρουν το θάρρος να πουν όχι στους Αμερικανούς”, λέει ο δήμιος που έχει καλυμμένο το πρόσωπο, απευθυνόμενος στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Κάμερον λίγο μετά τη μετάδοση του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, με τον βρετανό πρωθυπουργό να καταγγέλλει την “αποτρόπαια δολοφονία”.

“Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταδιώξουμε τους δολοφόνους και να διασφαλίσουμε ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει αυτό”, πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κάμερον αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής κρίσης Cobra που θα εξετάσει την κατάσταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη του στον βρετανό σύμμαχό του και δεσμεύτηκε οι αμερικανικές δυνάμεις να καταδιώξουν τους δολοφόνους του Βρετανού και να καταστρέψουν το ΙΚ.

Ο Χέινς που συμμετείχε στην ανθρωπιστική δράση από το 1999, είχε απαχθεί στη Συρία τον Μάρτιο του 2013. Πραγματοποιούσε την πρώτη αποστολή του για λογαριασμό της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Acted ως υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.


σχετικα αρθρα