current views are: 2

14 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:55

Βενιζέλος: «Δεν θα μου τη βγουν από αριστερά παλικαράκια του μνημονίου»

Άναψαν και πάλι τα αίματα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Δημοσίευση 16:55’
αρθρο-newpost

Άναψαν και πάλι τα αίματα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Άναψαν και πάλι τα αίματα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην πανελλαδική διάσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη Δημοκρατική Παράταξη και μετά την κόντρα των δύο ανδρών στη σύσκεψη των στελεχών του κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση,  ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έδωσε τη συνέχεια.

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Βενιζέλου περί «ανοησιών» που ακούγονται αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε:«οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ δηλώνουν ότι έχουν 180, ενώ κάποιος από τον δικό μας χώρο δήλωσε ότι έχει 190 βουλευτές. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπόσχεται ό,τι θέλει. Όμως ό,τι κι αν λέμε εμείς εδώ μέσα δεν πιάνει τόπο, αν δεν λύσουμε το θέμα της δίκαιης φορολογίας, του δίκαιου κράτους», υποστήριξε. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «πού είναι η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ;» για να προσθέσει ότι είναι η πρώτη φορά που δεν συγκαλούνται όργανα, δεν γίνεται συζήτηση, δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Ανέφερε ακόμα ότι συμφωνεί με τη Δημοκρατική Παράταξη όπως αυτή επιχειρείται σήμερα να διαμορφωθεί, ωστόσο τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή ενός έκτακτου ανοικτού αναγεννητικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος και με μια συγκεκριμένη στρατηγική για τα μεγάλα θέματα της χώρας. «Δεν είμαστε ουρά κανενός, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημα», τόνισε. 

Βενιζέλος: «Δεν θα μου την βγουν από αριστερά τα παληκαράκια του μνημονίου» 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του, σήκωσε το γάντι.

«Πότε το ανακαλύψατε αυτό; Και τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία;», είπε, αναφερόμενος στις αιχμές Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία του κόμματος για να απαντήσει ότι η ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν, να μην επενδύεις στην ήττα και να μην εξαγγέλλεις τη νίκη του αντιπάλου βάση των δημοσκοπήσεων.

«Επίσης δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μια θλιβερή ουρά, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι «δεν μ’ αρέσουν οι προσωπικές συναλλαγές, το παρασκήνιο, οι σκοτεινές σχέσεις, στο όνομα συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ ή στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων». Αυτό, είπε που τους ερεθίζει, «είναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας που έχουμε».

«Αλλά δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή. Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου», είπε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με άλλους εκείνος ποτέ δεν έχει διανοηθεί στη διαδρομή του να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα