current views are: 3

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:25

EKT στο newpost: Δεν εγκρίνουμε ούτε απορρίπτουμε τις θέσεις Τσίπρα

Η αντίδραση της ΕΚΤ για τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. 

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Η αντίδραση της ΕΚΤ για τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις συνεχείς αναφορές εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στους ευρωπαίους εταίρους και συγκεκριμένα στον Προεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, και στην ενημέρωση που έχουν σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διέρρευσε η πληροφορία πως κύκλοι της ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι «άδειαζαν» τον κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο πως η εκθεση των απόψεων δεν συνεπάγεται και αποδοχή τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πράγματι η συνάντηση ήταν ιδιωτική χωρίς αυτό όμως να σημαίνει την αποδοχή ή την απόρριψη των θέσεων Τσίπρα στον Μάριο Ντράγκι
 
Συγκεκριμένα κύκλοι από την ΕΚΤ τόνιζαν πως είναι θέμα αρχής να συναντιέται ο κ. Ντράγκι με πολιτικούς φορείς από τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα, γεγονός που δεν συνεπάγεται την έγκριση ή την απόρριψη των απόψεών τους. 
 
Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις και το μήνυμα διττή ανάγνωση. Ο κ. Ντράγκι επιχειρώντας να κρατήσει τις ισορροπίες φυσικά και δεν είναι δυνατόν δημόσια να στηρίξει να εγκρίνει μονομερώς το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Από την άλλη είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων εταίρων. 
 
Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ΕΚΤ βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με το Βερολίνο με τους Ντράγκι και Μέρκελ να συγκρούονται με φόντο τη λιτότητα.

σχετικα αρθρα