current views are: 1

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:16

Κωνσταντινόπουλος: Επικίνδυνη παροχολογία με το ΕΣΠΑ

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελίες του για τα ΕΣΠΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος. 

Δημοσίευση 12:16’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελίες του για τα ΕΣΠΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος. 

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελίες του για τα ΕΣΠΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος. 

«Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κακούς συμβούλους με άγνοια σε θέματα κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αλλά πιστεύω ότι το θέμα έχει σοβαρότερη διάσταση : είναι μία επικίνδυνη παροχολογία για την ίδια την χώρα και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που γίνεται στην πλάτη των… ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων», είπε αρχικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Ο κ.Τσίπρας λοιπόν και οι σύμβουλοί του, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όσον αφορά το παλαιό ΕΣΠΑ 2007- 2013 , όλα μα όλα τα έργα έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιούνται από τις 13 Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία, με κονδύλια που έχουν πια νομικές δεσμεύσεις και συνιστούν υποχρεώσεις της χώρας , με τελική καταληκτική ημερομηνία τις 31/12/2015. Εμείς στο ΥΠΑΑΝ είμαστε περήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα και εκείνο που προσπαθούμε είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα, λόγω χρόνο-καθυστερήσεων και εμποδίων. Αναρωτιέμαι λοιπόν, από πού θα προκύψει αυτό το 1,5 δις ; μήπως από ενδεχόμενη απένταξη έργων, από π.χ τα ΠΕΠ των Περιφερειών όπως του ΠΕΠ Αττικής που διαχειρίζεται πια η κα.Δούρου; Νομίζω ότι ακόμα και ο …θυρωρός στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής γνωρίζει ότι αυτό είναι αδύνατον να γίνει αφού προϋποθέτει, πισωγυρίσματα, επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε και επανασυμβασιοποίηση… για έργα που λήγουν σε 15 μήνες! Ποιος θα πληρώσει λοιπόν τις συμβάσεις που θα απενταχθούν ; Μήπως ο Ελληνικός λαός;», τόνισε. 

Τέλος πρόσθεσε πως «όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το άλλο 1,5 δις του κ.Τσίπρα που θα …προκύψει από ανακατανομή των πόρων του, θα ήθελα να πληροφορήσω τον αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης, ότι ήδη εδώ και 3 μήνες έχουν εγκριθεί μετά από δική μας πρωτοβουλία-πρόταση και σκληρή διαπραγμάτευση για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση από την Ε.Ε και ήδη υλοποιούνται, κονδύλια συνολικού ύψους 750 εκ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας : 180 εκ. για νέους ανέργους, 125 εκ. για Βρεφονηπιακούς σταθμούς, 112 εκ. για ανέργους ηλικιών 30-66 και 200 εκ. για κοινωφελή εργασία. Τέλος, από τα υπόλοιπα 750 εκ. ευρώ έχουν δεσμευθεί βάσει του σχεδιασμού μας, 365 εκ ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια, που αφορούν αποκλειστικά την πλήρη κάλυψη θέσεων παιδιών στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς».

«Θα πρότεινα κλείνοντας, στον κ.Τσίπρα και τους συμβούλους του να αφήσουν… τις ανέξοδες και αδιέξοδες εξαγγελίες που, καταρχήν κάνουν κακό στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού του ίδιου του κόμματος της Αξ. Αντιπολίτευσης και να προσπαθήσει να ενημερωθεί ολοκληρωμένα για θέματα… που δεν γνωρίζει. Προς αυτό τον σκοπό, τον προσκαλώ επίσημα όποτε θέλει μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΥΠΑΑΝ, ώστε να τους γίνει μία πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση από εμένα προσωπικά και στελέχη του ΥΠΑΑΝ που συντονίζουν τα προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ. Αν μη τι άλλο, θα ήταν ένας φόρος και κατάθεση τιμής στους …υπαλλήλους, όπως τους αποκάλεσε απαξιωτικά στην ομιλία του στην ΔΕΘ (τους οποίους θα μετατρέψει σε κοινωνικούς λειτουργούς, όπως είπε), που σηκώνουν το βάρος της επιτυχημένης μέχρι τώρα εφαρμογής του ΕΣΠΑ», είπε.


σχετικα αρθρα