current views are: 2

15 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση23:29

Την Αλβανία θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Επίσκεψη διάρκειας 11 ωρών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στην Αλβανία ο πάπας Φραγκίσκος.

Δημοσίευση 23:29’
αρθρο-newpost

Επίσκεψη διάρκειας 11 ωρών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στην Αλβανία ο πάπας Φραγκίσκος.

Επίσκεψη διάρκειας 11 ωρών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στην Αλβανία ο πάπας Φραγκίσκος, με στόχο να υπογραμμίσει την ποιότητα του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Πριν μεταβεί στα τέλη Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη βαλκανική χώρα.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπός του, ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά ενδεχόμενες απειλές εναντίον του πάπα που, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, φέρεται ότι προέρχονται από ισλαμιστές συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους.

«Όχι, δεν γνωρίζω τίποτε τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μας οδήγησε σε τροποποιήσεις του προγράμματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Θα επιβιβασθεί στο (ανοιχτό) τζιπ που χρησιμοποιεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εξακολουθεί να επιμένει να μην υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σ’ αυτόν και το πλήθος», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, παρουσιάζοντας τους κύριους λόγους για τους οποίους επελέγη η Αλβανία, ανέφερε πως ο Φραγκίσκος «θέλει να ενθαρρύνει ένα κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου. Βέβαια δεν άρχισε (τα ταξίδια του) στην Ευρώπη από το Βερολίνο, το Παρίσι ή το Λονδίνο. Δίνει προσοχή στους λαούς που δεν είναι οι πιο πλούσιοι ούτε οι πιο ισχυροί».


σχετικα αρθρα