current views are: 2

16 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:29

Ο Βενιζέλος με συνταγή Σημίτη επιχειρεί έξοδο από την εσωστρέφεια

Τη συνταγή Σημίτη θέλει να υιοθετήσει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 09:29’
αρθρο-newpost

Τη συνταγή Σημίτη θέλει να υιοθετήσει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τη συνταγή Σημίτη θέλει να υιοθετήσει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στα κομματικά του στελέχη τονίζοντας πως συμφωνεί απόλυτα με τις υποδείξεις του  πρώην πρωθυπουργού στον εορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, όταν σχολίασε επικριτικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα όπως οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή ο αριθμός των δόσεων στην εφορία και να χάνει το δάσος. 

Ο Κώστας Σημίτης άφησε αιχμές τότε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπονοώντας ότι ο πρόεδρός του δεν έχει όραμα και αντιμετωπίζει την πολιτική αποσπασματικά. 

Τα λόγια Σημίτη προβλημάτισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που διαπιστώνει πλέον ότι η ενασχόληση με την καθημερινότητα και τα «μικρά» δεν αποφέρει τελικώς στο κόμμα του τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δηλαδή εκλογικές μονάδες. 

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν πρέπει να χάνουμε την μεγάλη εικόνα μέσα στην απολύτως αναγκαία και δύσκολη προσπάθεια για επιμέρους θέματα, το καθένα από τα οποία έχει τεράστια σημασία για τον πολίτη.  Θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά, διοικητικά, οργανωτικά, θεσμικά».

Μία ημέρα μετά, στην χθεσινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου επανέλαβε την νέα του οπτική για την αντιμετώπιση των πραγμάτων. «Δεν πρέπει να κυνηγάμε τα στερεότυπα, δεν οδηγούν πουθενά» είπε στους συνεργάτες του αμέσως μετά, τονίζοντας ότι κυρίαρχη προτεραιότητα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις. Και εν προκειμένω στα τρία επίπεδα: Φορολογία, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη.


σχετικα αρθρα