current views are: 2

16 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:35

Απούσα η Άστον από συζήτηση για την Ουκρανία και την ΕΕ

Κριτική δέχτηκε η Κάθριν Άστον για την απουσία της από τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

Κριτική δέχτηκε η Κάθριν Άστον για την απουσία της από τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Την απουσία της Κάθριν Άστον από τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη σύνδεση Ουκρανίας – ΕΕ επέκριναν οι επικεφαλής των Ομάδων των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ και των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.

Παράλληλα, άσκησαν κριτική και για την απουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, από την έδρα.

«Καλούμε την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και εδώ και πέντε χρόνια· συμβαίνει πάντα το ίδιο. Δεν ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις μας», τόνισε ο Γκι Φέρχοφστατ.

Για λογαριασμό της Κάθριν Άστον μίλησε στην Ολομέλεια, ο Επίτροπος Στέφαν Φίλε, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα» την οικονομική και πολιτική σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Ο κύριος Φίλε άφησε να εννοηθεί ότι το ζητούμενο είναι η «ασφάλεια εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο» και υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την επιβολή και νέων περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας.

Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι κυρώσεις ή και να καταργηθούν αναλόγως, όπως διευκρίνισε, τις εξελίξεις στην Κριμαία, την προσάρτηση της οποίας στη Ρωσία χαρακτήρισε ως παράνομη.


σχετικα αρθρα