Καρδιτσιώτικη χοιρινή τηγανιά με φέτα
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό τρυφερό
- 1 κιλό πράσα
- 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
- 1/2 κούπα τυρί φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο σέλινο(αν θέλεις)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει. Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ’ άφήνουμε να σιγοψηθούν.Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Η χοιρινή τηγανιά με φέτα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr