current views are: 8

20 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:26

Καρδιτσιώτικη χοιρινή τηγανιά με φέτα

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.

Δημοσίευση 06:26’
αρθρο-newpost

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό τρυφερό
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σέλινο(αν θέλεις)

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 – 3 φορές.Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν.

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει. Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ’ άφήνουμε να σιγοψηθούν.Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Η χοιρινή τηγανιά με φέτα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.


σχετικα αρθρα