current views are: 2

17 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:00

Αξιωματικός των Σκοπίων στη ΣΕΘΑ

Στην ελληνική Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) θα φοιτήσει φέτος για πρώτη φορά αξιωματικός των Σκοπίων.

Δημοσίευση 13:00’
αρθρο-newpost

Στην ελληνική Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) θα φοιτήσει φέτος για πρώτη φορά αξιωματικός των Σκοπίων.

Στην ελληνική Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) θα φοιτήσει φέτος για πρώτη φορά αξιωματικός των Σκοπίων. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μάλιστα δεν είναι άγνωστος στο Πεντάγωνο καθώς πριν από λίγο καιρό είχε αποφοιτήσει επιτυχώς και από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου(ΑΔΙΣΠΟ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να έχουμε μεγάλες διαφορές με την ΠΓΔΜ και όχι τις καλύτερες διπλωματικές σχέσεις, ωστόσο η φοίτηση του αξιωματικού των Σκοπίων σε ελληνική ανώτατη στρατιωτική σχολή γίνεται στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας που έχουμε με τη FYROM.

Στην τελετή ενάρξεως της «67ης Εκπαιδευτικής Σειράς» της ΣΕΘΑ παρέστη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος οι πρέσβεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Αιγύπτου, ο Ακόλουθος Αμύνης της Αλβανίας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνολικά φέτος θα φοιτήσουν 63 ανώτεροι αξιωματικοί, από τους οποίους οι 54 προέρχονται και από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο αξιωματικοί ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας , οι τρεις είναι από την Κύπρο, δύο από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τέσσερις Μόνιμοι Υπάλληλοι.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα