current views are: 3

18 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση03:52

Το αίμα του killahP «ξύπνησε» πρόσκαιρα την κοινωνία και τη δικαιοσύνη

Ήταν το ξημέρωμα που αποκαλύφθηκαν ο ρόλος, η διάρθρωση και οι πρακτικές ενός μορφώματος που παρουσιαζόταν ως αγνό στις προθέσεις.

Δημοσίευση 03:52’
αρθρο-newpost

Ήταν το ξημέρωμα που αποκαλύφθηκαν ο ρόλος, η διάρθρωση και οι πρακτικές ενός μορφώματος που παρουσιαζόταν ως αγνό στις προθέσεις.

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Ήταν το ξημέρωμα που αποκαλύφθηκαν ο ρόλος, η διάρθρωση και οι πρακτικές ενός μορφώματος που παρουσιαζόταν ως αγνό στις προθέσεις.

Ήταν η πολιτική δολοφονία που ξεσκέπασε την καμουφλαρισμένη στα συσσίτια και τις φυσιολατρικές αθλοπαιδείες ιδεολογία.

Ήταν το αίμα που έβαλε φρένο στην απενοχοποίηση των «παραστρατημένων» που θέλοντας να «τιμωρήσουν» αναζητούν τιμωρούς στην κάλπη.

Ήταν ο θάνατος του Παύλου Φύσσα που αφύπνισε την ελληνική δικαιοσύνη.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο νεαρός killahP, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του προφυλακισμένου, σήμερα, Γιώργου Ρουπακιά, μετά από άγριο κυνηγητό από ομάδα μελών της τοπικής Χρυσής Αυγής. 

Το χρονικό της δολοφονίας – Το ραντεβού του θανάτου 

Στην αρχή διέρρευσε ότι η συμπλοκή έγινε «για το ποδόσφαιρο».

Ο Παύλος Φύσσας με τη σύντροφό του και μια παρέα οκτώ ατόμων παρακολουθούσαν αγώνα του Champions League σε καφετέρια του Κερατσινίου.

Στην ίδια καφετέρια βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τρίων άτομων, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Στη συνέχεια, οι δεύτεροι άρχισαν να καλούν από τα κινητά τους να έρθουν και άλλοι.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν στο ραντεβού του θανάτου ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

 

Ο 45χρονος χρυσαυγίτης καταφτάνει με ένα ακόμη άτομο με το αυτοκίνητό του, κάνει αναστροφή στην οδό Παναγή Τσαλδάρη-διπλής κατεύθυνσης- παρκάρει στο αντίθετο ρεύμα, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα ο οποίος εκείνη την ώρα αντιμετωπίζει μια ομάδα ατόμων που τον χτυπούν.

Η αναφορά της αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση τρία λεπτά πριν από τα μεσάνχυτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ότι είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα στην συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ». Δύο λεπτά αργότερα ανατίθεται σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μεταβούν στο σημείο.

 

Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια όπου απέξω βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων, κάποια από τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Εκεί οι αστυνόμοι είδαν τον Παύλο Φύσσα αιμόρφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δικαστικό θρίλερ και αγώνας με το χρόνο

Οι δικαστικές αρχές κινήθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά. Συλλαμβάνονται περισσότερα από 20 μέλη της Οργάνωσης, ανάμεσά τους ο αρχηγός και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Προφυλακίζονται εννέα-τελευταία προφυλάκιση αυτή του Ηλία Κασιδιάρη τον περασμένο Ιούλιο. Και σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να αποφυλακιστούν χωρίς να δικαστούν.

Ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το συμβούλιο Εφετών καλείται να αποφασίσει αν οι δυο κορυφαίοι στην πυραμίδα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς θα παραμείνουν στη φυλακή – θα συνεχιστεί δηλαδή η 12μηνη κράτησή τους – ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός, Περικλής Δράκος, όσον αφορά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, εισηγείται την παράταση της προσωρινής του κράτησης.

Ανάλογη εισήγηση έχει κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας και για τον έτερο προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Από την πλευρά τους πάντως οι κατηγορούμενοι βουλευτές, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων δια του δικηγόρου τους κ. Νίκου Αντωνιάδη πως οι εισαγγελείς τάσσονται υπέρ της απόρριψης των αιτήσεων τους χωρίς όμως να απαντούν σε ουσιώδη – όπως λένε – νομικά ζητήματα που θέτουν, όπως για παράδειγμα το γεγονός της προφυλάκισης τους χωρίς άρση της ασυλίας τους.

 

 


σχετικα αρθρα