current views are: 1

19 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:19

«Ναι» στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι

«Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία με το ποσοστό ρεκόρ του 84,6%.

Δημοσίευση 05:19’
αρθρο-newpost

«Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία με το ποσοστό ρεκόρ του 84,6%.

«Όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο βασίλειο ψήφισαν οι Σκωτσέζοι οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία με το ποσοστό ρεκόρ του 84,6%.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του συνόλου των ψήφων στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας, το “όχι” επικρατεί με 55,3% στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ψήφους, ενώ το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκεντρώνει το 44,77% των ψήφων. 

Για να επικρατήσει στο δημοψήφισμα μία παράταξη χρειαζόταν 1.852.828 ψήφους. Η παράταξη του «όχι» συγκεντρώνει 2.001.926 ψήφους, έναντι 1.617.989 της παράταξης του «ναι». 

 

Στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;». 

Κάμερον: Να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός το Ηνωμένο Βασίλειο 

Να ενωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μετά την επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα της Σκωτίας και να προχωρήσει εμπρός.

«Ηλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός», προσθέτοντας ότι το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά».

Νίκολα Στέρτζον: Χάσαμε

Την ήττα του «ναι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχθηκε η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας. 

 

 


σχετικα αρθρα