current views are: 4

19 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:47

Αποχωρεί από την ηγεσία της Σκωτίας ο Σάλμοντ – Το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Την απόφαση να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και τη θέση του πρωθυπουργού της Σκωτίας ανακοίνωσε ο Άλεξ Σάλμοντ, μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Την απόφαση να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και τη θέση του πρωθυπουργού της Σκωτίας ανακοίνωσε ο Άλεξ Σάλμοντ, μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Την απόφαση να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του και τη θέση του πρωθυπουργού της Σκωτίας ανακοίνωσε ο Άλεξ Σάλμοντ, μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, την ώρα που η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει ενωτικό μήνυμα.

«Για εμένα η περίοδος που υπήρξα ηγέτης έχει σχεδόν τελειώσει αλλά για τη Σκωτία η εκστρατεία συνεχίζεται και το όνειρο δεν θα πεθάνει ποτέ», είπε ο Σάλμοντ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα δεχθεί την πρόταση να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) στο ετήσιο συνέδριό του τον Νοέμβριο και κατόπιν θα παραιτηθεί από το θώκο του πρωθυπουργού της επαρχίας.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι «αφού ψηφίσει η βάση θα παραιτηθώ από τον θώκο του πρωθυπουργού για να επιτρέψω στον νέο ηγέτη (σ.σ. του SNP) να εκλεγεί».

Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ενωτικό μήνυμα προς τους Σκωτσέζους τονίζοντας ότι «τώρα, καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν το κοινό μας στοιχείο είναι η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους».

Υπενθυμίζεται ότι «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο βασίλειο ψήφισε το 55,3% των πολιτών.


σχετικα αρθρα