current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:56

Με σωσίβια οι επιβάτες του «Europalink» περίμεναν εντολή εκκένωσης (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Κέρκυρας τα η αποβίβαση των 366 οχημάτων που μετέφερε στα γκαράζ του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink».

Δημοσίευση 15:56’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Κέρκυρας τα η αποβίβαση των 366 οχημάτων που μετέφερε στα γκαράζ του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink».

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Κέρκυρας τα η αποβίβαση των 366 οχημάτων που μετέφερε στα γκαράζ του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink», την ώρα που βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega δείχνει τη στιγμή της πρόσκρουσης και τους επιβάτες να φορούν τα σωσίβια τους. 

Στο βίντεο φαίνονται οι επιβάτες στο κατάστρωμα του πλοίου να φορούν τα σωσίβια τους αναστατωμένοι, περιμένοντας τις εξελίξεις. Ωστόσο δεν χρειάστηκε να εγκαταλείψουν άμεσα, καθώς μία ώρα μετά το πλοίο έφτασε στο λιμάνι και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο συγκρούστηκε τα μεσάνυχτα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη νησίδα «Περιστέρες», με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του και να προκληθεί εισροή υδάτων.

Με μέριμνα του πληρώματος, άμεσα κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες του πλοίου και το «Europalink» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ η απάντληση των υδάτων από τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Το πρωί ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.


σχετικα αρθρα