current views are: 1

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:03

Επανεμφάνιση Σαρκοζί με πακτωλό υποσχέσεων

Υποσχέσεις πολλές και ακριβές έδωσε ο πρώην γάλλος πρόεδρος προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής του προς το Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Δημοσίευση 06:03’
αρθρο-newpost

Υποσχέσεις πολλές και ακριβές έδωσε ο πρώην γάλλος πρόεδρος προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής του προς το Μέγαρο των Ηλυσίων. 

Υποσχέσεις πολλές και ακριβές έδωσε ο πρώην γάλλος πρόεδρος προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής του προς το Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Νικολά Σαρκοζί είπε ότι θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και υποσχέθηκε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου έναν-προς-έναν στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική.

«Σήμερα, η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιστρέψει κοντά στο 4%, η Γερμανία ευημερεί, η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση, και όμως συνεχίζουμε να λιμνάζουμε και να έχουμε αυξανόμενη ανεργία. Γιατί; Επειδή το μοντέλο μας πρέπει να αναδιαρθρωθεί πλήρως» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο France 2.

«Αν φορολογείτε τους πολίτες και τις εταιρείες στη Γαλλία περισσότερο, πώς να περιμένετε η χώρα να είναι ανταγωνιστική; Αν οι εταιρείες χάνουν το μερίδιο τους στην αγορά, πώς να περιμένετε να μην αυξηθεί η ανεργία; Αυτό είναι το κλειδί», είπε. «Αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις μας η ευκαιρία να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά» επισήμανε.

Ο Σαρκοζί την περασμένη Παρασκευή έβαλε ένα τέρμα στις φήμες μηνών όταν ανακοίνωσε την πολιτική επιστροφή του με ένα μήνυμα στο Facebook, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του κόμματος UMP, και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή επιστροφή του στα Ηλύσια Πεδία το 2017.

 


σχετικα αρθρα