current views are: 5

22 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:37

«Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Θησείον

Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού μεταφέρεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από 6 Οκτωβρίου 2014 για λίγες μόνο παραστάσεις. 

Δημοσίευση 16:37’
αρθρο-newpost

Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού μεταφέρεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από 6 Οκτωβρίου 2014 για λίγες μόνο παραστάσεις. 

Το Αμάρτημα της Μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φoρά ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης. Μετά από τη σπουδαία ανταπόκριση του κοινού κατά την πρώτη χρονιά παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, μεταφέρεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από 6 Οκτωβρίου 2014 για λίγες μόνο παραστάσεις. 

Το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα του Δ. Αβδελιώδη είναι ο τρόπος εκφοράς του λόγου. Κάθε κείμενο, είτε θεατρικό είτε λογοτεχνικό, προσφέρεται σαν μια παρτιτούρα που θα πρέπει να ερμηνευθεί σωστά, για να μπορέσει να αναδείξει τις διακυμάνσεις και την πραγματικότητα των αισθημάτων και των ιδεών που δημιουργούν τη συγκίνηση. Η παράσταση Το Αμάρτημα της Μητρός μου με τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Ρένα Κυπριώτηπαρουσιάζεται με αυτή τη μέθοδο υποδειγματικά επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός λογοτεχνικού κειμένου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης 

Σκηνικός χώρος–φωτισμοί-διδασκαλία λόγου: Δήμος Αβδελιώδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικοπούλος, Αθηνά Ζώτου

Συμπαραγωγή: Δήμος Αβδελιώδης – Λυκόφως

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη

Λίγα λόγια για το έργο

Το αυτοβιογραφικό διήγημα Το Αμάρτημα της Μητρός μου αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της Μητέρας του Βιζυηνού να σώσει από το θάνατο το άρρωστο, μικρό της κορίτσι.

Οι ενοχές της απώλειας ακολούθως, την ωθούν σε δυο αλλεπάλληλες υιοθεσίες κοριτσιών, που γίνονται όμως η αιτία να παραμεληθούν τα άλλα τρία ορφανά από πατέρα αγόρια της, και να στερηθούν των φροντίδων της. Όταν μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες, ακόμα δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτή την άστοχη εμμονή, της μητέρας τους.

Αργότερα, ύστερα από χρόνια, επιστρέφοντας από τις σπουδές του στη Γερμανία ο μεσαίος της γιός, ο ίδιος ο συγγραφέας, μαθαίνει έκπληκτος από τη μητέρα του, το τραγικό μυστικό της..

 

Πληροφορίες:

 

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες

Τουρναβίτου 7

Θησείο

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ

210 3255444 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Aπό 6 Οκτωβρίου έως 25 Νοεμβρίου 2014

 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00

 

Ticket Services: 

Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567

Online: www.ticketservices.gr 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 12€

Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10€

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

60 λεπτά


σχετικα αρθρα