current views are: 1

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:53

Εντολή Δούρου στις διευθύνσεις της περιφέρειας για μη αποστολή εγγράφων

Εντολή στις διευθύνσεις της περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο έδωσε η Ρένα Δούρου που όπως είπε, δεν θα πρέπει να συνδράμουν στην «ψευδοαξιολόγηση».

Δημοσίευση 13:53’
αρθρο-newpost

Εντολή στις διευθύνσεις της περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο έδωσε η Ρένα Δούρου που όπως είπε, δεν θα πρέπει να συνδράμουν στην «ψευδοαξιολόγηση».

Εντολή στις διευθύνσεις της περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο έδωσε η Ρένα Δούρου που όπως είπε, δεν θα πρέπει να συνδράμουν στην «ψευδοαξιολόγηση».

Κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η κυρία Δούρου επεσήμανε πως «η συντονισμένη απαξίωση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης μας βρίσκει αντίθετους», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνησης για «συκοφαντία και διαστρέβλωση».

Όπως επεσήμανε, η περιφέρεια δεν θα δείξει «καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων» και προσέθεσε:

«Αναζητήστε τους στους κόλπους σας με τις μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις».

Διαμήνυσε εξάλλου πως οι έλεγχοι για «οποιεσδήποτε παρανομίες σε ό,τι μας αφορά θα ενταθούν».

«Καλώ να μου φέρουν μία δήλωση μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ενός πλαστού πτυχίου», είπε εξάλλου.

«Η δήθεν αξιολόγηση στην ουσία είναι άρνηση αξιολόγησης» σημείωσε η κ. Δούρου αναφερόμενη στην αξιολόγηση και χαρακτήρισε αυθαίρετη την ποσόστωση του 15%, προσθέτοντας ότι ακόμη και παγκόσμιας εμβέλειας ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει το συγκεκριμένο μοντέλο αξιολόγησης. Όπως είπε, το συγκεκριμένο νομοθέτημα στην ουσία στρέφεται κατά ηρωικών εργαζομένων, όπως οι καθαρίστριες και σχολίασε:

«Αποτελεί πρόκληση τέτοιες προτάσεις να γίνονται από νεκροθάφτες του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να προβούμε στην αξιολόγηση με αυτούς τους όρους που είναι αντίθετοι στο Σύνταγμα. Ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί και η περιφέρεια δεν πρέπει να γίνει ορμητήριο κόμματος». 

Σε ό,τι αφορά τον επανέλεγχο των συμβάσεων τόνισε ότι καμία παρανομία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Όσοι εξαπάτησαν και μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά χαρτιά πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, χωρίς μισόλογα, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς υπεκφυγές. 

Απευθυνόμενος στη διοίκηση της περιφέρειας τόνισε ότι «Δεν μπορεί από τη μία να ρίχνεις ευθύνες στο “πελατειακό χθες” για το ξεχαρβάλωμα του κράτους και από την άλλη να επενδύεις στο “πελατειακό αύριο”».

Ταυτόχρονα, πρότεινε στη νέα περιφερειακή αρχή να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε». 

Για μεταφορά της πολιτικής ατζέντας του κομματικού της χώρου στην Περιφέρεια κατηγόρησε την κ. Δούρου, ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κουμουτσάκος που ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει πρόθεση ψηφοφορίας για μη εφαρμογή του νόμου η παράταξή του θα αποχωρήσει. 

«Εδώ δεν είμαστε συνέλευση, ούτε συνδικαλιστικό όργανο, ούτε μη κυβερνητική οργάνωση. Είμαστε αιρετή Περιφέρεια που οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους του κράτους. Είναι ευκαιρία με την αξιολόγηση να ξεχωρίσει την ήρα των λαμογιών από το στάρι των αποδοτικών δημοσίων υπαλλήλων» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Τι ζητάτε; Κατ’ επιλογή εφαρμογή του νόμου; Τι είναι η Περιφέρεια; Μέρος της Πολιτείας ή αυτονομημένη διοίκηση; Θέλετε το σεβασμό του Κράτους Δικαίου ή αμφισβητείτε το Κράτος Δικαίου και θέλετε την κατάλυσή του;» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στην κ. Δούρου. Αναφερόμενος στη συστράτευσή της με τους 19 δημάρχους της χώρας που τίθενται κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων ανέφερε: 

«Ηγείστε της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας ή είστε αρχηγός ατάκτων;»


σχετικα αρθρα