current views are: 2

29 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:55

Παστίτσιο ακατάλληλο για δίαιτα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά.Μετά τα στραγγίζουμε αφού πρώτα ρίξουμε λίγο κρύο νερό. Έπειτα ετοιμάζουμε τον κιμά. 

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά.Μετά τα στραγγίζουμε αφού πρώτα ρίξουμε λίγο κρύο νερό. Έπειτα ετοιμάζουμε τον κιμά. 

Υλικά

  •      500 γρ. κιμα μοσχαρίσιο
  •      1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  •      200 γρ. φέτα
  •      1/2 φλιτζάνι κασέρι για πασπάλισμα στο τέλος

Για τον κιμά

  •      1 μέτριο κρεμμύδι
  •      1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  •       2 κ.σ ελαιόλαδο (κουταλιές της σούπας)
  •       1/4 κ.γ. ζάχαρη (κουταλάκι του γλυκού
  •       1 κ.γ. ρίγανη
  •       λίγο πιπέρι καγιέν
  •        κ.σ. ντοματοπελτέ
  •       1 φλιτζάνι νερό
  •       1 κύβο βοδινού
  •        αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για την μπεσαμέλ

  •       5 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  •       5 κ.σ. αλεύρι
  •       1 λίτρο γάλα φρέσκο
  •       2 αβγά
  •       1/2 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  •        αλάτι, πιπέρι  

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά.Μετά τα στραγγίζουμε αφού πρώτα ρίξουμε λίγο κρύο νερό. Έπειτα ετοιμάζουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε σε 2 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε και τον κιμά. Τον πατάμε με πιρούνι (για να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια) μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός και κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα με το νερό. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον κύβο. 

Το δύσκολο μέρος τώρα! Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά. Μόλις λιώσει τελείως το αλεύρι και πήξει η κρέμα (όχι πολύ, μη γίνει και τσιμεντόλιθος!), προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Συναρμολόγηση

Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αυτό το κάνουμε για να μη μας κολλήσει το παστίτσιο στον πάτο. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και από πάνω τον κιμά. Μετά τρίβουμε τη φέτα και καλύπτουμε όλο το αριστούργημα με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Λίγο πριν το βγάλουμε προσθέτουμε και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.


σχετικα αρθρα