current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:44

Μητσοτάκης: Όσοι δήμαρχοι λένε ότι το 15% θα απολυθεί λένε ψέματα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο στους δέκα δήμους με το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων.

Δημοσίευση 11:44’
αρθρο-newpost

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο στους δέκα δήμους με το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι «πρέπει να ξεκινήσουμε τον έλεγχο στους δέκα δήμους με το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων. Οι πέντε συνεργάστηκαν. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στους υπόλοιπους δήμους».

«Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κρίνει πως θα αντιμετωπίσει τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο. Δεν είμαι αρμόδιος εγώ να μιλήσω για αυτό» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι από τους 75.000 που έκαναν αίτηση να υπαχθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. «Οι υπόλοιποι τι είναι, κορόιδα; Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Όπου υπάρχουν παρατυπίες πρέπει να εντοπιστούν. Οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Η νομιμότητα δεν έχει χρώμα – δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ. Μπορεί ένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας να αδιαφορεί για ένα ψηφισμένο νόμο της Βουλής και να επικαλείται ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν λειτουργεί κανένα ευνομούμενο κράτος έτσι».

Την ίδια ώρα ο υπουργός επιτέθηκε στους δημάρχους που αντιδρούν λέγοντας ότι «Με νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζουμε ότι κανείς δεν θα μπορεί να προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και για να παραιτηθεί από το Δημόσιο πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών του. Η αξιολόγηση με βάση μία κλίμακα έχει στοιχεία σύγκρισης. Έπρεπε να σπάσουμε το απόστημα του συστήματος αξιολόγησης που έδινε σε όλους άριστα. Σύστημα με ποσοστώσεις υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα και σε άλλες δημόσιες διοικήσεις.

Δεν αλλάξαμε το σύστημα αξιολόγησης. Βάλαμε μια κλίμακα στο υφιστάμενο σύστημα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα φέρουμε νέο σύστημα αξιολόγησης. Όσοι δήμαρχοι λένε ότι το 15% θα απολυθεί λένε ψέματα».

 


σχετικα αρθρα