current views are: 4

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:55

Απίστευτα έξυπνη-γρήγορη μακαρονάδα… όλα σε ένα!

Επιλέγω λοιπόν το βαθύ τηγάνι ή απλωτή κατσαρόλα με κάθετα τοιχώματα. Μετράω το νερό και εμβαπτίζουμε (στο κρύο νερό) μακαρόνια, ντοματίνια, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, βασιλικό, λάδι, πιπέρι. Ανάβω τη φωτιά στο φουλ.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Επιλέγω λοιπόν το βαθύ τηγάνι ή απλωτή κατσαρόλα με κάθετα τοιχώματα. Μετράω το νερό και εμβαπτίζουμε (στο κρύο νερό) μακαρόνια, ντοματίνια, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, βασιλικό, λάδι, πιπέρι. Ανάβω τη φωτιά στο φουλ.

Η ποσότητα δεν είναι τυχαία: επιλέχτηκε με γνώμονα τα βαθιά τηγάνια των σπιτιών. Παραπάνω ποσότητα θα χωρούσε μόνο σε επαγγελματικά σκεύη. Γι’ αυτό υπολογίστε ότι είναι για δύο, ανυπόμονους τεμπελάκους.

Υλικά

  • 350 γρ. λινγκουίνι
  • 350 γρ. ντοματίνια στρογγυλά ή βελανίδια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή παραπάνω αν τα θέλετε πολύ καυτερά
  • κάμποσα φύλλα φρέσκα βασιλικού, κομμένα με το χέρι
  • 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο και επιπλέον για το τέλος
  • φυσικό αλάτι και πιπέρι απ’ τον μύλο
  • 4 ½ κούπες νερό
  • φρεσκοτριμμένο τυρί για το τελείωμα

Εκτέλεση

Επιλέγω λοιπόν το βαθύ τηγάνι ή απλωτή κατσαρόλα με κάθετα τοιχώματα. Μετράω το νερό και εμβαπτίζουμε (στο κρύο νερό) μακαρόνια, ντοματίνια, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, βασιλικό, λάδι, πιπέρι. Ανάβω τη φωτιά στο φουλ.

Καθώς βράζει, ανακατεύω συχνά. Αυστηρά 9 λεπτά. Τα λινγκουίνι θα είναι αλ ντέντε και η μακαρονάδα δεν θα ‘ναι ζουμερή. Ραντίζω με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί όταν θα τα ‘χω μεταφέρει στη γαβάθα του σερβιρίσματος.


σχετικα αρθρα