current views are: 3

29 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:34

Το Ρωσικό σούπερ όπλο αγκυροβολεί στα νησιά του Ιονίου (Βίντεο και φωτό)

Τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το καταδρομικό «ΜΟΣΚΒΑ» που είναι γεμάτο με εκ τοξευτές πυραύλων ,ικανό να αντιμετωπίσει και από μόνο του ένα ολόκληρο στόλο , έστειλε το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιείται από το 2002.

Δημοσίευση 11:34’
αρθρο-newpost

Τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το καταδρομικό «ΜΟΣΚΒΑ» που είναι γεμάτο με εκ τοξευτές πυραύλων ,ικανό να αντιμετωπίσει και από μόνο του ένα ολόκληρο στόλο , έστειλε το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιείται από το 2002.

Τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό «ΜΟΣΚΒΑ» που είναι γεμάτο με εκτοξευτές πυραύλων ικανό να αντιμετωπίσει  από μόνο του και ένα ολόκληρο στόλο, έστειλε το Κρεμλίνο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιείται από το 2002.  

Με τον τρόπο αυτό η Μόσχα θέλει να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον της για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Από χτες βρίσκεται στη Λευκάδα ενώ προηγουμένως ήταν Κέρκυρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Κεφαλλονιά και στη συνέχεια θα πάει στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ναυαρχίδα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας θα πλεύσει στη συνέχεια  προς την Ανατολική Μεσόγειο και πιθανόν να κινηθεί και προς τη Συρία. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά» διοργανώνονται παρελάσεις, λειτουργίες, εορταστικές συναυλίες, επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, φεστιβάλ, και αθλητικές εκδηλώσεις.

Ενεργό συμμετοχή θα έχει το πλήρωμα του «ΜΟΣΚΒΑ», η στρατιωτική ορχήστρα και η χορωδία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας που επιβαίνει στο συγκεκριμένο πλοίο.  Το «ΜΟΣΚΒΑ» έδεσε ανοιχτά του της παραλίας του Κάστρου της Λευκάδος νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Το «ΜΟΣΚΒΑ» και πληθώρα των οπλικών συστημάτων του

Κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Καθελκύστηκε το 1979 και μπήκε σε υπηρεσία το 1983. Το 2000 υποβλήθηκε σε εκτεταμένη επισκευή και εκσυχρονισμό. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το καταδρομικό κλάσης Slava / Project 1164 είναι ένα πλοίο που κινείται με συμβατικό κινητήρα με πλήρη φόρτο μάχης 11,280 τόνους το οποίο είχε αρχικά σχεδιαστεί κυρίως για για επιχειρήσεις εναντίον στόχων επιφανείας. Το Κρεμλίνο ήθελε με την κατασκευή των συγκεκριμένων πλοίων να μπορεί να εξουδετερώνει γρήγορα και εύκολα όλα τα συνοδευτικά πλοία των Αμερικάνικών αεροπλανοφόρων.

 

Διαθέτει δεκαέξι εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας – επιφανείας SS-N-12 Sandbox που είναι τοποθετημένοι σε δύο σειρές κατά μήκος και ων δύο πλευρών της υπερκατασκευής, δίνοντας του έτσι μια τρομερή δύναμη πυρός. Στον οπλισμό συμπεριλαμβάνονται οχτώ σιλό αντιαεροπορικών πυραύλων επιφανείας – αέρος SA-N-6 (οχτώ πύραυλοι σε κάθε σιλό) τα οποία είναι τοποθετημένα μεταξύ του φουγάρου και του υπόστεγου του ελικοπτέρου. Οι πύραυλοι αυτοί προσφέρουν τη δυνατότητα στο πλοίο μιας πολύ ισχυρής αντιαεροπορικής άμυνας. Οι SA-N-6 υπόσχονται να αναχαιτίσουν κάθε επίθεση που θα δεχτεί το πλοίο από πυραύλους αέρος-επιφανείας που ενδέχεται να εξαπολύσουν εναντίον του εχθρικά αεροσκάφη  και πλοία.

Επίσης το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» διαθέτει ισχυρά ανθυποβρυχιακά όπλα, σταθερούς τορπιλοσωλήνες των 533 χιλ τοποθετημένους πίσω από το υπόστεγο σε κάθε πλευρά του σκάφους, δίπλα στο υπόστεγο του ελικοπτέρου και δύο δωδεκαπλους εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων RBU-6000 μπροστά στη γέφυρα. Το υπερυψωμένο τμήμα του καταστρώματος στη πρύμνη επιτρέπει την χρήση ενός ελικοπτέρου Ka-27.

O οπλισμός του επίσης περιλαμβάνει έξι πυροβόλα CIWS Gatling των 30χιλ, δύο μπροστά από την γέφυρα και δύο σε κάθε πλευρά του καταδρομικού. Το κυρίως όπλο στην κατηγορία αυτή αποτελείται από ένα δίδυμο πυροβόλο 130 χιλιοστών τοποθετημένο στο μπροστινό τμήμα του πλοίου.

Διαθέτει επίσης ένα πλήρες φάσμα αισθητήρων και ραντάρ καθώς επίσης και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα