current views are: 1

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση04:55

Σουφλέ τυριών με κανταϊφι

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μισό κανταΐφι αφού το ξεφτίζουμε ταυτόχρονα καλά. Στρώνουμε την μισή ποσότητα των τυριών, στη συνέχεια στρώνουμε το μπέικον και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά, λίγο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. 

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μισό κανταΐφι αφού το ξεφτίζουμε ταυτόχρονα καλά. Στρώνουμε την μισή ποσότητα των τυριών, στη συνέχεια στρώνουμε το μπέικον και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά, λίγο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. 

Υλικά

  • Κανταϊφι 1 κιλό
  • Τυρί φέτα 250 γρ τριμμένη
  • Τυρί έμενταλ 150 γρ τριμμένο
  • Τυρί γκούντα 150 γρ τριμμένο
  • Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τριμμένη
  • Μπέικον 200 γρ κομμένο σε φέτες
  • Βούτυρο 250 γρ
  • Αυγά 5
  • Γάλα 3 ποτήρια νερού
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκουύ τριμμένο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μισό κανταΐφι αφού το ξεφτίζουμε ταυτόχρονα καλά. Στρώνουμε την μισή ποσότητα των τυριών, στη συνέχεια στρώνουμε το μπέικον και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά, λίγο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιχύνουμε με το γάλα και τα χτυπημένα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.


σχετικα αρθρα