current views are: 3

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:50

Τι απαντά στο newpost εκπρόσωπος της τράπεζας για τον θάνατο στην ουρά

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τούμπα όταν έχασε τις αισθήσεις του ο 70χρονος συνταξιούχος.

Δημοσίευση 10:50’
αρθρο-newpost

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τούμπα όταν έχασε τις αισθήσεις του ο 70χρονος συνταξιούχος.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Τούμπα όταν έχασε τις αισθήσεις του ο 70χρονος συνταξιούχος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρη Σπυρόπουλο, «δέκα λεπτά πριν λιποθυμήσει ο 70χρονος έκατσε σε έναν καναπέ, προφανώς αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία. Οι υπάλληλοι της τράπεζας έσπευσαν αμέσως προς τον άνθρωπο. Άμεσα ο χώρος εκκενώθηκε, προκειμένου να υπάρχει γύρω του ηρεμία και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Όλο αυτό κράτησε περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να τον παραλάβει. Μάθαμε ότι στο νοσοκομείο κατέληξε», λέει στο newpost ο κ. Σπυρόπουλος.

Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας, μάλιστα, για να είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό, ανέτρεξαν στο υλικό που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Όπως προσθέτει: «οι υπάλληλοι της τράπεζας έκαναν ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τον βοήθησαν όσο μπορούσαν, μέχρι να τον παραλάβουν οι νοσοκόμοι».

Ο 70χρονος βρισκόταν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της οδού Λαμπράκη, στην Τούμπα, όταν έχασε τις αισθήσεις του, λίγο μετά τις 11.00 ενώ περίμενε τη σειρά του, μαζί με δεκάδες άλλους φορολογούμενους.

«Ήταν ήδη νεκρός»

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος είχε υποστεί ανακοπή και οι διασώστες έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο διασωληνωμένο.

«Όταν φτάσαμε ήταν ήδη νεκρός», λέει στο newpost  η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

«Οι διασώστες έκαναν αμέσως προσπάθεια να τον επαναφέρουν με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν μέσα στην τράπεζα, δεν γινόταν όμως να παραμείνουν περισσότερο στο χώρο. Μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν, μέχρι που τον παρέδωσαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι και οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν την ίδια διαδικασία, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Εισαγγελική παρέμβαση 

Στην υπόθεση παρενέβη η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας,  ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Α.Τ. Τούμπας.

Δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο σε ουρά τράπεζας

Και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο επιβεβαίωσαν εισαγγελικές πηγές στη Θεσσαλονίκη, ένα περιστατικό με αίσια-ευτυχώς- έκβαση.

Πρόκειται για έναν φορολογούμενο που επίσης περίμενε στην ουρά τράπεζας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

 

 


σχετικα αρθρα