current views are: 1

30 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση21:30

Με τέσσερις πρεμιέρες η Opel στο Παρίσι

Με το νέο Corsa σε πρώτο πλάνο και το γρήγορο Adam S να ακολουθεί, μαζί με αρκετή τεχνολογία.

 

Δημοσίευση 21:30’
αρθρο-newpost

Με το νέο Corsa σε πρώτο πλάνο και το γρήγορο Adam S να ακολουθεί, μαζί με αρκετή τεχνολογία.

 

Με το νέο Corsa σε πρώτο πλάνο και το γρήγορο Adam S να ακολουθεί, μαζί με αρκετή τεχνολογία.

Το εντελώς νέο Corsa, μια έκδοση, την γρήγορη του Adam με τα διακριτικά S και δυο νέους κινητήρες που θα συνδυάζονται με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας θα παραταχθεί στον εκθεσιακό χώρου του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Αναμφίβολα η Opel θα συγκεντρώσει την προσοχή όλων με τις νέες της παρουσίες, αφού περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τόσο στα μικρά αυτοκίνητα, όσο και στα μεγάλα οικογενειακά, αλλά και αρκετή τεχνολογία.

Αναλυτικά οι παρουσιάσεις της Opel θα περιλαμβάνουν:

Το εντελώς νέο Corsa

Σχεδιαστικά, το νέο Corsa ακολουθεί τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα μοντέλα στη γκάμα της Opel. Ένα αποτέλεσμα άμεσα αναγνωρίσιμο, με δυναμικές και νεανικές γραμμές.

Όσον αφορά την τεχνολογία του, έρχεται με νέους κινητήρες με τρεις κυλίνδρους και μόλις 1,0 λίτρο χωρητικότητα και τούρμπο, θα αποδίδουν, ανάλογα την έκδοση 90 και 115 ίππους με τη ροπή να φτάνει τα 170 Nm η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.800 σ.α.λ.

Την εικόνα το νέου Corsa συμπληρώνουν τεχνολογίες που αφορούν άνεση και ασφάλεια, όπως το νέο σύστημα infotainment IntelliLink. Επιπλέον, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης (Road Sign Recognition), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας οχήματος (Lane Departure Warning), υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων, (High Beam Assist), ένδειξη απόστασης προπορευόμενου οχήματος (Following Distance Indication) και σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την ασφάλεια.

Ο πύραυλος τσέπης Adam S

Μικρό σε μέγεθος με έξυπνη σχεδίαση και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, το Adam αποκτά πλέον και μια νέα διάσταση. Με την προσθήκη του τούρμπο κινητήρα 1,4 λίτρων με 150 ίππους και σε συνδυασμό με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Με νέες ρυθμίσεις σε ανάρτηση και ισχυρότερα φρένα από το τμήμα OPC, το Adam S προσφέρει σπορ αίσθηση που θα ενθουσιάσει. Παράλληλα προσφέρει το βραβευμένο σύστημα IntelliLink που είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS,

Νέος diesel κινητήρας 1.6 CDTI

Αντικαθιστά τον diesel των 1,7 λίτρων και παρά τη μικρότερη χωρητικότητά του, 1,6 λίτρα, ο νέος CDTI αποδίδει 6 περισσότερους ίππους, φτάνοντας τους 136 ίππους και επιπλέον 20 Nm ροπής.

Αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 190 χλμ./ώρα, ενώ καταναλώνει μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 109 γρ./χλμ., γεγονός που τον καθιστά κατά 0,5 λίτρα/100 χλμ. πιο οικονομικό και κατά 11 γρ./χλμ. πιο καθαρό.

Επιπλέον διακρίνεται για την πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία του, ενώ πληροί και τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Από τις αρχές του 2015 θα είναι διαθέσιμος με το Mokka.

Νέος 2.0 CDTI για τα οικογενειακά μοντέλα

Τα Insignia και Zafira Tourer θα είναι αυτά που χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2015 το νέο μεγάλο και αποδοτικό κινητήρα 2.0 CDTI. Αποδίδει 170 ίππους και 380 Nm ροπής, δηλαδή 4% περισσότερη δύναμη και 14% μεγαλύτερη ροπή.

Με τη σειρά του πληροί τις αυστηρότερε προδιαγραφές ρύπων Euro 6, ενώ παρουσιάζεται σημαντικά πιο οικονομικός από τον προκάτοχό του, αλλά και με πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία, έναν τομέα όπου η Opel έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.


σχετικα αρθρα