current views are: 6

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση07:04

Δραματικές εξελίξεις στο MEGA- Σύγκρουση μετόχων

Την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του MEGA ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του καναλιού της Μεσογείων ο Φώτης Μπόμπολας.

Δημοσίευση 07:04’
αρθρο-newpost

Την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του MEGA ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του καναλιού της Μεσογείων ο Φώτης Μπόμπολας.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του MEGA ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του καναλιού της Μεσογείων ο Φώτης Μπόμπολας. Η σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων έχει σαν στόχο να ζητήσει την αλλαγή του ΔΣ του καναλιού, προκειμένου -όπως είπε ο κ. Φ. Μπόμπολας- να γίνει πιο ευέλικτο. 

Η κίνηση αυτή του διευθύνοντα συμβούλου του «Πήγασου» γίνεται μετά το veto που έχει θέσει για τον διευθυντή Ειδήσεων του καναλιού Χρήστου Παναγιωτόπουλου και δρομολογεί σοβαρές εξελίξεις στο κανάλι της Μεσογείων που ενδεχομένως να οδηγήσουν ακόμη και σε σύγκρουση των μετόχων. Ο Φώτης Μπόμπολας ζητάει την άμεση απομάκρυνσή του, σε αντίθεση με τον πατέρα του Γιώργο Μπόμπολα, τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, που θέλουν να παραμείνει στις ειδήσεις τουλάχιστον έως το τέλος της χρονιάς. 

Ας σημειωθεί ότι τις μετοχές της οικογένειας Μπόμπολα στο MEGA τις κατέχει ο Φώτης Μπόμπολας και όχι ο πατέρας του Γιώργος Μπόμπολας – ο οποίος όμως εξακολουθεί και έχει ενεργό ρόλο στο κανάλι ως μέλος του ΔΣ και εκ του κύρους του ως ιδρυτής του “Πήγασου”, γεγονός που σέβεται ο γιός του. Ο Φώτης μαζί με τον Σταύρο Ψυχάρη έχουν μια άτυπη συμμαχία που τους εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο MEGA. Η κίνηση όμως του Φώτη Μπόμπολα να ζητήσει Γενική Συνέλευση για αλλαγή του Δ.Σ. είναι πολύ πιθανό να έχει ως προαπαιτούμενο μυστική συμφωνία του με τον κ. Στ. Ψυχάρη (παρά τη μετριοπαθή στάση του στο ΔΣ) που, αν ισχύει, πιθανόν να οδηγήσει σε μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ των μετόχων. 

Η διαφωνία για τις Ειδήσεις και οι πρωταγωνιστές 

Αφορμή για τις εξελίξεις αυτές είναι η διαφωνία των μετόχων για τη Διεύθυνση Ειδήσεων του “Μεγάλου Καναλιού”. Ο κ. Φώτης Μπόμπολας θεωρεί πως η πτώση του Δελτίου των 8:00 οφείλεται κυρίως στη μονοδιάστατη πολιτική γραμμή των Ειδήσεων και στο ανάλογο ύφος του σχολιασμού – ζητήματα τα οποία λένε όσοι γνωρίζουν αποτέλεσαν και το ουσιώδες υπόβαθρο της παραίτησης της ´Όλγας Τρέμη από τη θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου. 

Η κ. Τρέμη – λένε στο περιβάλλον της- παραιτήθηκε όταν διαπίστωσε πως επιχειρείται από κάποιες πλευρές να της “φορτώσουν” με “διαρροές” και “περίεργα δημοσιεύματα” την υποχώρηση της θεαματικότητας του δελτίου, μειώνοντας την προσωπικά και επαγγελματικά. Η παραίτηση αυτή – μη αναμενόμενη από τους μετόχους- αιφνιδίασε και αποτέλεσε τη θρυαλίδα εξελίξεων και την αφορμή να τεθεί επί τάπητος το συνολικό ζήτημα των Ειδήσεων. 

Παραμένει στο κανάλι η Όλγα Τρέμη 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Ντέπης Γκολεμά στη Real News, οι μέτοχοι του Μεγάλου καναλιού αποφάσισαν να παραμείνει η Όλγα Τρέμη στο κανάλι, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα η στρατηγική τους στον ενημερωτικό τομέα και δεν θα ήθελαν να χάσουν το ισχυρότερο όπλο που έχουν στο ειδησεογραφικό τμήμα, αλλά και στο σταθμό γενικότερα. Η ίδια φαίνεται πως “πάγωσε” τις συζητήσεις που είχε με άλλα μέσα. 

Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τον γνωστό δημοσιογράφο και αναλυτή Παύλο Τσίμα, ο οποίος βρίσκεται και αυτός σε κατάσταση αναμονής, παραμένοντας στη δύναμη του MEGA, μετά την αποβολή του από το δελτίο Ειδήσεων και τη διακοπή της εκπομπής του που προσέθετε ποιότητα και κύρος στην ενημέρωση του καναλιού. 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κορυφή του καναλιού έχοντας εκ του λόγου αυτού λίγα περιθώρια ελιγμών στη νέα μάχη της θεαματικότητας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος που είχε σημαντικό μερίδιο στην επί δεκαετία πρωτιά των ειδήσεων του MEGA, βλέπει τώρα να αμφισβητείται από μία πλευρά των μετόχων (Φ. Μπόμπολας και κατά καιρούς Στ. Ψυχάρης) που θεωρούν ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για την πολιτική γραμμή και το στυλ των ειδήσεων, ενώ είναι γνωστές και οι πολιτικές παρεμβάσεις άλλων μετόχων που θεωρούν ότι έχουν προνομιακό ρόλο στον τομέα αυτόν. 

Δεν είναι τυχαίο -σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την διαφωνία με τον γιο του- ότι ο Γιώργος Μπόμπολας, αμέσως μετά το δραματικό ΔΣ, όπου τέθηκε το θέμα της Γενικής Συνέλευσης, πήρε μέρος την Τρίτη στη σύσκεψη των δημοσιογράφων για την προετοιμασία ων ειδήσεων των 8 και στη συνέχεια κατέβηκε στο κοντρόλ των ειδήσεων, αποχωρώντας όταν άρχισαν τα αθλητικά (Το σχόλιο κορυφαίου στελέχους του καναλιού ήταν πως “το αφεντικό έγινε Αρχισυντάκτης”). Η κίνηση αυτή, για πολλούς σηματοδοτεί ηθική στήριξη του κ. Παναγιωτόπουλου και διάσπαση της οικογένειας Μπόμπολα.