current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση14:14

Ανοιχτά όλη την εβδομάδα το Λούβρο, οι Βερσαλλίες και το Ορσέ

Ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα θα παραμένουν τα τρία γαλλικά μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες.

Δημοσίευση 14:14’
αρθρο-newpost

Ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα θα παραμένουν τα τρία γαλλικά μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες.

Ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα θα παραμένουν τα τρία γαλλικά μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες, το Λούβρο, οι Βερσαλλίες και το Ορσέ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Όπως  προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 για τον πολιτισμό που παρουσιάσθηκε σήμερα, το νέο μέτρο θα εφαρμοσθεί σταδιακά ως το 2017 έπειτα από διαβουλεύσεις κυρίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διευκρινίσθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

“Το άνοιγμα των τριών πιο πολυσύχναστων εθνικών μουσείων (Βερσαλλίες, Λούβρο, Ορσέ) επτά ημέρες την εβδομάδα θα επιτρέψει να βελτιωθεί η υποδοχή του κοινού και να ενισχυθεί η πρόσβαση στα έργα”, σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου προϋπολογισμού.

“Θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις απασχόλησης” για να υποστηριχθεί αυτό το μέτρο, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το μέτρο θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την αναμενόμενη αύξηση των εισπράξεων, υπογραμμίσθηκε από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού. “Το οικονομικό ισοζύγιο θα είναι θετικό”, διαβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Να σημειωθεί ότι το Λούβρο υποδέχεται περισσότερους από 9,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως –παγκόσμιο ρεκόρ–, οι Βερσαλλίες 7 εκατομμύρια και το Ορσέ 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες.


σχετικα αρθρα