current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:36

Αρχίζουν οι εργασίες αναβάθμισης του χιονοδρομικού στο Μαίναλο

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Δημοσίευση 15:36’
αρθρο-newpost

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και δυσχεραίνουν κυρίως την πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο.

Αποφασίστηκε άμεσα να γίνουν εργασίες που αφορούν στην επέκταση του χώρου στάθμευσης στο χιονοδρομικό κέντρο κατά πέντε ακόμη στρέμματα, την τοποθέτηση χιονοδεικτών κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό, ενώ θα προχωρήσει και η χαρτογράφηση των μονοπατιών του Παυσανία.

Το συνολικό κόστος των εργασιών εκτιμάται πως θα φτάσει στις ογδόντα χιλιάδες ευρώ και θα καλυφθούν από την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, ενώ σε ένα μήνα η σύσκεψη θα επαναληφθεί προκειμένου να παρακολουθείται στενά η εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας χαρακτήρισε «πνεύμονα» ανάπτυξης το Μαίναλο και υπογράμμισε, πως στόχος της περιφέρειας, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μαινάλου και η τουριστική προβολή του, για δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της περιοχής.


σχετικα αρθρα