current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση18:44

ΗΠΑ: Άργησε να μπει σε καραντίνα ο ασθενής με Έμπολα

Με καθυστέρηση δύο ολόκληρων ημερών, λόγω λανθασμένης αρχικής ιατρικής γνωμάτευσης, τέθηκε σε καραντίνα ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στο Ντάλας του Τέξας.

Δημοσίευση 18:44’
αρθρο-newpost

Με καθυστέρηση δύο ολόκληρων ημερών, λόγω λανθασμένης αρχικής ιατρικής γνωμάτευσης, τέθηκε σε καραντίνα ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στο Ντάλας του Τέξας.

Με καθυστέρηση δύο ολόκληρων ημερών, λόγω λανθασμένης αρχικής ιατρικής γνωμάτευσης, τέθηκε σε καραντίνα ο πρώτος ασθενής με τον ιό Έμπολα στο Ντάλας του Τέξας.

Στην πρώτη επίσκεψη του ασθενούς στο Texas Health Presbyterian Hospital, την περασμένη Παρασκευή, ο ασθενής είχε εμφανίσει «συμπτώματα τα οποία δεν ήταν συγκεκριμένα», και αφού εξετάστηκε, ο γιατρός του συνέστησε να επιστρέψει στο σπίτι και του έγραψε μια συνταγή για αντιβίωση, είπε ο δρ. Έντουαρντ Γκούντμαν, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα.

Στη δεύτερη επίσκεψή του στο ίδιο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, ο ασθενής –του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα– έφτασε με ασθενοφόρο, γεγονός που πιθανόν έχει εκθέσει τους τραυματιοφορείς που τον μετέφεραν, την Κυριακή.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα του ιού Έμπολα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αξιωματούχους, ο ασθενής ήλθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών που έχουν τεθεί υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

«Μας πληροφόρησαν ότι παιδιά σχολικής ηλικίας ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή» δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρικ Πέρι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο σπίτι τους προκειμένου να εντοπίσουμε ενδεχόμενα συμπτώματα της νόσου».

«Γνωρίζουμε ότι οι γονείς νιώθουν μεγάλη ανησυχία» προσέθεσε ο κυβερνήτης, χωρίς να διευκρινίσει πότε ο ασθενής ήλθε σε επαφή με τα παιδιά.


σχετικα αρθρα