current views are: 2

9 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:10

Μητσοτάκης: Θα μας κρίνει ο λαός το 2016

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 10:10’
αρθρο-newpost

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε υποσχέσεις. «Μετά την ελληνική μνημονιακή τραγωδία περίμενα ότι θα είμαστε σοφότεροι και όχι ότι θα μέναμε κολλημένοι στα ίδια λάθη», τόνισε.

«Θέλετε να αφαιρέσετε από τον έλληνα την φιλοδοξία και να τον γυρίσετε στην εσωστρέφεια και την μιζέρια. Για κάθε έναν όμως νοσταλγό της μετριότητας υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που βλέπουν τις ευκαιρίες του σήμερα. Η Ελλάδα ανακτά τις δυνάμεις της και πλέον χρειάζεται ένα σύμφωνο με τον λαό με στόχο τη νέα θεσμική ανασυγκρότηση, μια νέα δημόσια αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη». Οι αριστερόστροφες απόψεις τριτοκοσμικού τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν τη χώρα στο παράδειγμα της Βενεζουέλας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στο ζήτημα του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών, έπειτα από παλινωδίες, συμφώνησε τελικά με την απόλυσή τους. Δεν συνέχισαν όμως στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιχειρηματολογία γιατί το σχέδιό μας ήταν πλήρως στοιχειοθετημένο. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι με κατηγορούν για απολύσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στην κανονικότητα» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι πρέπει να ξεβολευτούν οι βολεμένοι και οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές που γελούν υποτιμιτικά προς τους άξιους υπαλλήλους που κλείνουν τελευταίοι τα φώτα. 

Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του σε ένα σχέδιο που αν δεν πραγματοποιηθεί θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι σκουπίδια.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα καινούργια οργανογράμματα στα υπουργεία με εξορθολογισμό των διαδικασιών γλιτώνοντας 6.000 υπογραφές το χρόνο, ενώ ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η προκήρυξη για τους νέους διευθυντές στο Δημόσιο. «Εμείς επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα του Δημοσίου και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα τα κρίνει ο λαός το 2016 και όχι τον Φεβρουάριο, όπως ελπίζετε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.


σχετικα αρθρα