current views are: 2

9 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:59

ΓΕΕΘΑ: «Δεν θα υπάρξει “πόρισμα στο πόδι“ για το ατύχημα με τους τρεις οπλίτες»

Σαφείς οδηγίες έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος να διερευνθεί πλήρως το δυστύχημα που έγινε με τον όλμο των 81 χιλιοστών στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών, στο Βόλο. 

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Σαφείς οδηγίες έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος να διερευνθεί πλήρως το δυστύχημα που έγινε με τον όλμο των 81 χιλιοστών στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών, στο Βόλο. 

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Σαφείς οδηγίες έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος να διερευνθεί πλήρως το δυστύχημα που έγινε με τον όλμο των 81 χιλιοστών στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών, στο Βόλο. Να μην βγει τίποτα βιαστικά και χωρίς να είναι τεκμηριωμένο επαρκώς. 

Ότι έχει απομείνει από τον όλμο αλλά και από το βλήμα θα σταλεί σε ειδικά εργαστήρια και θα μπουν όλα τα στοιχεία που έχουν απομείνει στο μικροσκόπιο των τεχνικών. 

Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς συμφώνησαν να σταματήσει κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με όλμους των 81 χιλιοστών αν δεν εντοπισθεί η αιτία του δυστυχήματος.  

Δεν μπορούν, ακόμα οι δύο αρχηγοί,  να συνειδητοποιήσουν ότι συνέβη το  πρωτοφανές αυτό δυστύχημα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ειδικοί, από τον τόπο που εξελίχθηκε η τραγωδία, δεν προκύπτει ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος. 

Οπότε οι υποψίες, αν και είναι ακόμα νωρίς, στρέφονται στον πυροσωλήνα του βλήματος και στο σωλήνα του όλμου. Στην αστοχία υλικού. 

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βγει πρόχειρο πόρισμα για χατίρι της ταχύτητας. 

Πάντα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όσο και η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ θα βοηθήσουν τις οικογένειες των τριών παλικαριών με κάθε δυνατό τρόπο και δεν θα τηρήσουν απλά τις διατάξεις του νόμου για αυτούς που χάνονται την ώρα του καθήκοντος. 

Και είναι το λιγότερο που μπορει να κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πεντάγωνο,  που εκπροσωπούν την πολιτεία, για τις οικογένειες των θυμάτων.


σχετικα αρθρα