current views are: 2

9 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση19:13

Συναγερμός σε Τσεχία και Ζιμπάμπουε για ύποπτα κρούσματα Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τσεχία και τη Ζιμπάμπουε καθώς ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Δημοσίευση 19:13’
αρθρο-newpost

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τσεχία και τη Ζιμπάμπουε καθώς ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τσεχία και τη Ζιμπάμπουε καθώς ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν αύριο.

Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν έναν ασθενή που εμφανίζει επίσης συμπτώματα του ιού.

Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς (με 35 κλίνες) μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.

Στο μεταξύ σήμανε συναγερμός στο Παρίσι με τις αρχές να σφραγίζουν ένα ολόκληρο κτίριο καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο.

Αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσε λίγο αργότερα ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.


σχετικα αρθρα