current views are: 2

10 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:38

Τασούλας: Η πολιτική σταθερότητα είναι προαπαιτούμενη της ανάπτυξης

 υπουργός Πολιτισμού, Κωσταντίνος Τασούλας, σημείωσε ότι ο ελληνικός αντιμετωπίζει τις μειώσεις, τις περικοπές, την ξαφνική τροπή στην ζωή του με δυσκολίες και αυτό μπορούν να το περιγράψουν όλοι. 

Δημοσίευση 10:38’
αρθρο-newpost

 υπουργός Πολιτισμού, Κωσταντίνος Τασούλας, σημείωσε ότι ο ελληνικός αντιμετωπίζει τις μειώσεις, τις περικοπές, την ξαφνική τροπή στην ζωή του με δυσκολίες και αυτό μπορούν να το περιγράψουν όλοι. 

O  υπουργός Πολιτισμού, Κωσταντίνος Τασούλας, σημείωσε ότι ο ελληνικός αντιμετωπίζει τις μειώσεις, τις περικοπές, την ξαφνική τροπή στην ζωή του με δυσκολίες και αυτό μπορούν να το περιγράψουν όλοι.

«Ωστόσο, είναι απαράδεκτο η περιγραφή μιας κατάστασης να θεωρείται ότι αποτελεί λύση. Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και οι επικλήσεις για δήθεν εκφοβισμό της κοινής γνώμης πρέπει να σταματήσει. Πρέπει η Αξιωματική Αντιπολίτευση να βάλει πλάτη όχι στο οικοδόμημα του υπαρκτού λαικισμού που γκρεμίζουμε αλλά στην οικοδόμηση του υπαρκτού ρεαλισμού».

Το καθεστώς του υπαρκτού λαϊκισμού τα προηγούμενα χρόνια απέτρεψε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν και τελικά φτάσαμε στο μεγάλο σοκ και το 2009, είπε ο υπουργός. «Όλοι έχουμε ευθύνη για την κρίση και η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Η πολιτική σταθερότητα όμως είναι προαπαιτούμενη της ανάπτυξης, για αυτό η κυβέρνηση που με ειλικρίνεια υπηρετεί τη χώρα χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνη. Σκοπός είναι να οδηγήσουμε τη χώρα όχι από εκεί που ξεκινήσαμε αλλά από την αφετηρία που πρέπει να έχουμε, δηλαδή τον υπαρκτό ρεαλισμό».

Το υπουργείο Πολιτισμού με τα έργα που έχει σε εξέλιξη δίνει εργασία σε 5.000 άτομα, διευκρίνισε και σημείωσε ότι εκατοντάδες ανασκαφές και αποκαλύψεις των τελευταίων ετών από άξιους αρχαιολόγους δείχνει τη βάση στην οποία θα κινηθεί η εξέλιξη της χώρας και η προσπάθεια εξόδου για την κρίση. Σε μεγάλα μουσεία του κόσμου εκτίθενται έργα του δικού μας πολιτισμού και αυτό θα ενισχυθεί για την προβολή της χώρας, ενώ το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα μουσεία όλης της χώρας θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού.


σχετικα αρθρα